Ризик появи зайвої ваги в середньому віці збільшується, цьому сприяє фізіологія. Повідомляє видання Times Now.
Будемо чесні, дуже багато людей починають повнішати між 30 і 40 роками. Ближче до середини життя, після 30, людський організм починає втрачати м’язову масу. За десять років втрачається до 5 % м’язів, які активно спалюють калорії. Втрачаючи м’язову масу, ми автоматично засвоюємо більше калорій.
Тим часом фізично людське тіло в середині життя зовсім не має потреби в такій кількості калорій, йому потрібно ще менше, ніж було. Це пов’язано з тим, що внаслідок скорочення м’язової маси уповільнюється метаболізм.
Старіння, збільшення жирової тканини — все це впливає на те, як тіло переробляє глюкозу або цукор, що виділяється з їжі для отримання енергії. Процеси такого перероблення також можуть сповільнюватися, призводячи до збільшення рівня цукру у крові, розвитку предіабету та діабету 2-го типу, що підвищує ризик серцевих захворювань та інших небезпечних станів, включаючи сліпоту й ампутації.
Спеціалісти дають три універсальних рекомендації:
До слова, визначили продукти, які знижують ризик серцево-судинних захворювань.