Догори
Дати відгук

Медичне сортування в Україні було та є винятково за одним принципом: бабло та доступ до влади — експерт

В «еліти» все давно є в Україні, причому зовсім недалеко від вашої напівзгнилої інфекційки.

3 хв на прочитання13 Грудня 2021, 14:00
Лікарня Лікарня
Поділитись:

Інна Березюк, очільниця Експертної Ради суспільних досліджень і проєктів у сфері національного здоров’я та соціального захисту, вважає, що «вакцинована українська еліта», яка закликає: «Беззастережно вакцинуйтесь, це безпечно!» «з усіх прасок і пабліків», ніколи не зізнається, скільки витратила на моноклональні антитіла, противірусні препарати, яких для посполитих просто немає, скільки блату та виклику найкращих національних фахівців в елітні клініки коштувало їм потім лікування «або ж витягування з того світу їхніх родичів».

Інна Березюк упевнена, що «еліта» не розповідатиме про свій чек і проєкт своєї особистої вакцинації, а також подальшого лікування за фатального збігу обставин.

«Все обмежиться потім лише радісними реляціями про одужання та каскадом подяк, які ви зможете прочитати потім у тій самій мережі, де вони вас, «дрімучих», закликали раніше вакцинуватися», — говорить Інна Березюк.

Вона розповідає, що для таких людей в Україні є все — «домашні епідеміологи», цілодобова «гаряча лінія» з усіма потрібними на дроті (починаючи від міністра та аж до реабілітолога), «домашні кисневі станції», «домашні реанімації», моноклональні антитіла та противірусні препарати в першу ж добу за 2 і більше тисяч доларів добового лікування, є будь-які цитові лабораторії «за викликом з діагностичним чеком на добу від п'яти та вище тисяч гривень, є право займати ліжкомісяця, якщо захочеться» тощо.

«Їм не потрібно лікуватись за кордоном. Забудьте. У них, повірте, все давно вже є в Україні, і навіть зовсім недалеко від вашого кварталу або ж кварталу тієї інфекційки, що напівзгнила, в яку вас «за останні гроші з проханням про місце» завтра запхнуть... помирати...» — запевняє Інна Березюк.

Лікар розповідає, що так торік вмирали багато її дипломованих колег, не кажучи про «простих громадян без медосвіти».

«Хвороба в Україні не вибирає за знаннями, досвідом, совістю, співчуттям, людяністю. Тут цінуються інші заслуги. Медичне сортування в Україні було, є, продовжується не тільки в ковіді, а й за його межами, винятково за одним принципом: бабло та доступ до влади. Нічого святого, лише своя шкура», — говорить Інна Березюк.

Вона переконана, що «еліта» «погано взагалі з «висоти свого Олімпу» навіть розуміє, що таке жити сім’єю на мінімалку і вибирати, кого навіть не вилікувати першим, а просто погодувати, коли в сім'ї є діти чи старі, чи інваліди, чи просто ті, кому «потрібніше».

«І вибір такий падає точно в такому разі не на того тяглового коня із групи вікового та клінічного ризику в такій сім’ї, який завалиться першим, якщо що. Без грошей і доступу до будь-якого права, щоб було інакше», — говорить Інна Березюк.

Раніше ми писали, що обов’язковість щеплення означає лише обов’язок держави забезпечити можливість його проведення — юрист.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитання21 хвилину тому
Фото: Телеграм-канал «Стоматологія по-простому»
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитаннягодина тому
Пандемія Поширення пташиного грипу H5N1 Хвороби
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання3 години тому
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання10 годин тому
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання10 годин тому
Закарпатські медики дорогою до лікарні запустили серце пацієнту
2 хв на прочитанняВчора
Порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій оновлено - МОЗ
1 хв на прочитанняВчора