- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Має свої особливості: салат «Оселедець під периною»
Наша класична шуба тепер у польському варіанті, з філе оселедця та вареним буряком. Цей салат має свої особливості, які точно здивують смак усіх, хто любить страви з солоною рибою.
Інгредієнти:
- Буряк варений 2 шт.
- Оселедець, філе 4 шт.
- Квашені огірки 2 шт.
- Яйця курячі 3 шт.
- Яблуко 1 шт.
- Цибуля червона ріпчаста 1 шт.
- Майонез 67% 120 г
- Сметана 2 ст. л.
- Олія 40 мл
- Лимон, сік 15 мл
- Лимон цедра 20 г, сіль, перець чорний мелений і зелена цибуля за смаком.
Буряк та яблуко нарізати дрібним кубиком. Огірки нарізати, вичавити зайву рідину.
Оселедець помістити в глибоку миску, додати олію, сік ½ лимона та половину цедри. Залишити на 30 хвилин маринуватись.
Для соусу змішати майонез, сметану, сіль, сік ½ лимона та другу половину цедри.
Яйця почистити, 1 жовток відставити у бік, решту жовтків, разом із білками не надто дрібно порізати.
На велику тарілку викласти оселедець, полити рівномірно невеликою кількістю соусу, на нього зверху викласти цибулю, потім — яблука й знову полити рівномірно невеликою кількістю соусу.
Викласти яйця та квашений огірок, полити рівномірно невеликою кількістю соусу й викласти буряк. Полити рештою соусу. Дрібно натерти жовток і посипати буряк. Прикрасити зеленою цибулею.
Більше новин читайте на GreenPost.