Догори
Дати відгук

Має свої особливості: салат «Оселедець під периною»

Прикрасити зеленою цибулею.

1 хв на прочитання14 Травня 2024, 22:34
Салат Оселедець під периною Салат Оселедець під периною
Поділитись:

Наша класична шуба тепер у польському варіанті, з філе оселедця та вареним буряком. Цей салат має свої особливості, які точно здивують смак усіх, хто любить страви з солоною рибою.
Інгредієнти:

  • Буряк варений 2 шт.
  • Оселедець, філе 4 шт.
  • Квашені огірки 2 шт.
  • Яйця курячі 3 шт.
  • Яблуко 1 шт.
  • Цибуля червона ріпчаста 1 шт.
  • Майонез 67% 120 г
  • Сметана 2 ст. л.
  • Олія 40 мл
  • Лимон, сік 15 мл
  • Лимон цедра 20 г, сіль, перець чорний мелений і зелена цибуля за смаком.

Буряк та яблуко нарізати дрібним кубиком. Огірки нарізати, вичавити зайву рідину.

Оселедець помістити в глибоку миску, додати олію, сік ½ лимона та половину цедри. Залишити на 30 хвилин маринуватись.

Для соусу змішати майонез, сметану, сіль, сік ½ лимона та другу половину цедри.

Яйця почистити, 1 жовток відставити у бік, решту жовтків, разом із білками не надто дрібно порізати.

На велику тарілку викласти оселедець, полити рівномірно невеликою кількістю соусу, на нього зверху викласти цибулю, потім — яблука й знову полити рівномірно невеликою кількістю соусу.

Викласти яйця та квашений огірок, полити рівномірно невеликою кількістю соусу й викласти буряк. Полити рештою соусу. Дрібно натерти жовток і посипати буряк. Прикрасити зеленою цибулею.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро