Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Масштабне розкрадання земель Дунайського біосферного заповідника – судитимуть ексголову райдержадміністрації (ФОТО)

Масштабне розкрадання земель Дунайського біосферного заповідника – судитимуть ексголову райдержадміністрації (ФОТО)

Спричинили державі майже 9 млн грн збитків.

2 хв на прочитання04 Квітня 2023, 17:31
Поділитись:

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Кілійської районної державної адміністрації за фактом шахрайства та зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 КК України). Про це йдеться у пресрелізі пресслужби Одеської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що експосадовець спільно з колишніми керівником Держгеокадастру у Кілійському районі та громадським помічником одного із сільських голів у Кілійському районі розробили злочину схему із заволодіння земельними ділянками у привабливому для їхнього подальшого комерційного продажу або володіння курортному місці, на самому узбережжі Чорного моря.

Спільники, під виглядом безоплатної приватизації, на підставі підроблених документів, передавали у приватну власність родичам і знайомим під індивідуальне дачне будівництво землі лісогосподарського призначення, які одночасно є територією Дунайського біосферного заповідника.

У такий спосіб зловмисники заволоділи 28 земельними ділянками загальною площею 2,8 га (0,10 га кожна), спричинивши державі майже 9 млн грн збитків.

Матеріали стосовно екскерівника Держгеокадастру та громадського помічника сільського голови виділені в окреме провадження у зв’язку з їх розшуком.

Також прокуратура Одещини вживає комплексних заходів представницького характеру з метою збереження земель Дунайського біосферного заповідника та повернення незаконно вилучених ділянок у власність Держави.

Зокрема, Одеською обласною та Ізмаїльською окружною прокуратурами вже передано на розгляд Кілійського районного суду 28 позовів за фактами незаконного відчуження земель лісогосподарського призначення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost