Догори
Дати відгук

Мариновані зелені помідори за рецептом, як у дитинстві

Дуже ароматні та апетитні.

1 хв на прочитання17 Серпня 2022, 17:16
Поділитись:

Зелені та бурі помідори, які вже не встигнуть достигнути через холодну погоду, не варто залишати на грядці, з них виходить дуже смачна закуска – мариновані, кисло-солодкі помідорки, дуже ароматні та апетитні. Про це йдеться у "Прості рецепти".

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, близько 1 кг;
  • лавровий лист, по 1 шт;
  • гвоздика по 1 шт або без;
  • чорний перець по 7 шт.;
  • запашний перець по 4 шт.;
  • часник по 5 зуб;
  • зелень на смак, гострий перчик.

Для маринаду необхідно :

  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 4 ст.л;
  • оцет 9%, 100 мл.

Процес приготування

  • Обсяги інгредієнтів дані на 3 банки по 1 літрі.
  • Подрібнюємо гострий перчик на шматочки, часник ріжемо часточками, петрушку та кріп промиваємо.
  • У чисті баночки розкладаємо спеції та часник, гострий перчик та зелень.
  • Кладемо помідори та заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
  • Воду вливаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння, вливаємо оцет і варимо півхвилини.
  • Заливаємо маринад у банки, закручуємо кришками.
  • Банки перевертаємо та укутуємо до остигання.
  • Зберігаємо при кімнатній температурі або у підвалі.
  • Помідори виходять дуже смачними, їх можна просто подавати до запеченої картоплі і ніякої м’ясної добавки не знадобиться.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.