Мариновані зелені помідори «Пекельні» — це закуска для справжніх поціновувачів гострого смаку. Легко приготувати й неможливо забути — ці помідори точно сподобаються тим, хто любить трохи «вогню» у своєму меню.
Інгредієнти (нa дві 3-літрові банки):
помідори зелені — 3,2-3,5 кг.;
гіркий гострий перець — 2-3 шт.;
петрушка — 1 пучок;
кріп — 1 пучок;
часник — 1 головка;
перець чорний горошком — 10 шт.;
перець духмяний горошком — 10 шт.;
вода — 2,5 л;
сіль — 2,5 ст.л.;
цукор — 10 ст.л.;
оцет 9 % — 300 мл.
Приготування.
Помідори перебрати, помити, розрізати на 4 частини кожен.
Перець очистити від насіння та плодоніжок, дрібно покришити.
Зелень помити, покришити.
Часник пропустити через прес.
Змішати всі інгредієнти у великій мисці та залишити на 15 хвилин.
Приготувати гарячий маринад: у воду додати сіль і цукор та влити оцет, закип’ятити.
Викласти помідори в банки, ретельно утрамбовуючи. Залити банки гарячим маринадом і залишити на 15 хвилин.
Злити маринад у каструлю, довести до кипіння. Знову залити банки киплячим маринадом. Закрутити, перевернути, закутати, залишити до повного охолодження.
Більше новин читайте на GreenPost.