Такі огірочки займають гідне місце на полиці із консервацією, потіснивши звичайні, «класичні» огірки.
Рецепт незвичайний, але, зробивши хоча б баночку на пробу, ви захочете робити ще й ще.
Інгредієнти.
На 4 літрові банки:
огірки — 2,2 кг (може знадобитися трохи більше чи менше)
морква — 2 шт.
цибуля — 1 шт.
У кожну банку:
лавровий лист — 1 шт.
запашний перець — 6 шт.
гвоздика — 1 шт.
Маринад:
вода — 2 л.
сіль — 60 г.
цукор — 110 г.
оцет 9 % — 80 мл.
Приготування.
Огірки залити холодною водою на 1 годину, потім злити воду, залити ще раз і залишити на 2-3 години.
На дно чистої банки укласти кружальця свіжої моркви і кілька пластин цибулі. Також закласти лавровий лист, запашний перець та гвоздику.
Напхати банку огірками, а зверху розкласти моркву, що залишилася.
У каструлю з водою всипати сіль, цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння, влити оцет, помішати і зняти з вогню.
Розлити маринад по банках, накрити стерилізованими кришками, на дно каструлі постелити марлю або рушник, поставити банки, залити гарячою водою і стерилізувати з моменту закипання рівно 5 хвилин.
Після стерилізації щільно закрутити кришками, поставити банки дном догори, закутати в рушник, залишити так до повного остигання і поставити на зберігання.
Такі огірочки чудово зберігаються в темному місці за кімнатної температури.
Також ми розповідали про кріп на зиму: просто, дешево й корисно.