Мариновані огірочки на зиму «по-болгарськи»: без традиційних спецій, зате хрусткі, запашні й дуже смачні

1 хв на прочитання20 Липня 2022, 07:38

Замість звичайних спецій — морква та цибуля.

Такі огірочки займають гідне місце на полиці із консервацією, потіснивши звичайні, «класичні» огірки.

Рецепт незвичайний, але, зробивши хоча б баночку на пробу, ви захочете робити ще й ще.

Інгредієнти.

На 4 літрові банки:

огірки — 2,2 кг (може знадобитися трохи більше чи менше)

морква — 2 шт.

цибуля — 1 шт.

У кожну банку:

лавровий лист — 1 шт.

запашний перець — 6 шт.

гвоздика — 1 шт.

Маринад:

вода — 2 л.

сіль — 60 г.

цукор — 110 г.

оцет 9 % — 80 мл.

Приготування.

Огірки залити холодною водою на 1 годину, потім злити воду, залити ще раз і залишити на 2-3 години.

На дно чистої банки укласти кружальця свіжої моркви і кілька пластин цибулі. Також закласти лавровий лист, запашний перець та гвоздику.

Напхати банку огірками, а зверху розкласти моркву, що залишилася.

У каструлю з водою всипати сіль, цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння, влити оцет, помішати і зняти з вогню.

Розлити маринад по банках, накрити стерилізованими кришками, на дно каструлі постелити марлю або рушник, поставити банки, залити гарячою водою і стерилізувати з моменту закипання рівно 5 хвилин.

Після стерилізації щільно закрутити кришками, поставити банки дном догори, закутати в рушник, залишити так до повного остигання і поставити на зберігання.

Такі огірочки чудово зберігаються в темному місці за кімнатної температури.

Також ми розповідали про кріп на зиму: просто, дешево й корисно.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: