Мариновані кабачки на зиму без стерилізації

2 хв на прочитання12 Серпня 2022, 18:00

Готується достатньо банок, але рідко вони залишаються до весни.

Зараз, коли сезон, у багатьох буває питання, що приготувати з кабачків на зиму. Пропонуємо приготувати таку заготівлю без стерилізації, не перший рік, виходить смачно та відмінно зберігаються.

Нам знадобиться:

Кабачки

Спеції:

Кріп (парасольки), часник, перець горошком (у мене суміш), лавровий лист, гвоздика (за бажанням)

Маринад:

Покроковий рецепт приготування:

Кабачки для рецепту краще використовувати молоді, щоб не видаляти шкірку та насіння.

Заготівлі краще робити в 1 літрових банках, нарізаючи брусочками кабачки, за розміром банки.

Банки та кришки можно просто промити з содою та висушити.

Приготування.

На дно банки кладемо спеції, спеції так само як і при засолюванні огірків кладіть будь-які, за смаком: парасольки кропу, часник, перець горошок, суміш. Можна брати чорний горошок, запашний горошок, також якщо вітаєте в маринадах гвоздику, додайте по 1 шт. на банку. Лавровий лист.

Викладаємо щільно кабачки, як огірки.

Заливаємо кип’ятком, прикриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.

Потім воду виливаємо, заливаємо  вдруге  чистою водою та залишаємо ще на 10 хвилин.

Поки банки стоять, готуємо маринад, знову ж таки із чистої води. Можна злити воду з банок у каструлю і на цій воді приготувати маринад як Вам зручніше.

У гарячу воду додати сіль та цукор, як закипить влити оцет 9%, дати закипіти і маринад готовий.

Другу воду з кабачків виливаємо та заливаємо відразу ж маринадом.

Закручуємо і перевертаємо догори дном, накриваємо чимось теплим і залишаємо до повного остигання.

Потім забираємо на постійне місце зберігання.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: