Консервовані овочі вітаються на будь-якому столі і в свята, і в будні. Так можна урізноманітнити свій раціон узимку. Найкращий варіант – це приготування домашніх овочів у вигляді асорті.
Інгредієнти:
Продукти (на 3 літрову банку):
- огірки – 3 шт.;
- помідори – 6 шт.;
- перець – 3 шт.;
- морква – 3 шт.;
- цибуля – 3 шт.;
- часнику – 6 зуб.;
- суцвіття цвітної капусти.
Продукти для маринаду:
- на 900 мл води 6 столових ложок оцту (6-9%);
- цукор – 3 ч. л.;
- сіль – 3 ч. л.;
- чорний перець – 9 горошин.
Приготування
Стерилізуємо банки: складаємо їх у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько п'яти хвилин.
Готуємо маринад.
Нарізаємо овочі кружечками і розкладаємо гарно в банку.
Заливаємо гарячим маринадом, трохи залишивши зверху місця.
Закатуємо стерилізованими металевими кришками.
Перевертаємо банки догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.