Коли моркви багато, а особливо маленької, її можна пустити в добру справу — виготовити з неї найсмачніший салат! «Мадам морквинка» — салат, якого хоч скільки зроби — все одно буде мало.
Інгредієнти:
морква — 2 кг;
болгарський перець — 300 г;
часник — 100 г;
цукор — 150 г;
оцет 9 % — 100 мл;
томатна паста — 400 г;
олія — 250 мл;
чорний мелений перець — 0,5 ч. л.;
сіль- 2 ст. л.
Приготування.
Моркву натерти на великій тертці, часник — на дрібній.
Болгарський перець нарізати тонкою соломкою.
Додати інші інгредієнти, перемішати, тушкувати з моменту закипання 40 хв, періодично помішуючи.
Закрутити в стерилізовані банки і вкрити до остигання.
Також ми писали про морквяний салат — просту і бюджетну заготовку на зиму.