Вишукана чарівна французька кухня завжди готова дарувати насолоду смаком. Безумовно, м'ясо по-французьки з курячих стегенець — страва для гурманів, проте за бажання приготувати її можна на будь-якій кухні.
Інгредієнти:
курячі стегенця — 1 кг (3 шт.);
картопля — 350 г (2-3 шт.);
цибуля ріпчаста — 160 г (1-2 шт.);
сир плавлений — 180 г (2 шт.);
сир твердий — 150 г;
майонез — 2 ст. ложки;
часник — 2 зубчики;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
Картоплю очистити і нарізати тонкими скибочками.
Очищену цибулю нарізати тонкими кільцями.
Увімкнути духовку розігріватись до температури 180 °С.
Плавлений сир та очищені зубчики часнику натерти на дрібній тертці в миску. Додати майонез, трохи солі та перцю. Перемішати.
Видалити з курячих стегенець кістки та хрящі.
Для цього гострим ножем надрізати куряче м'ясо вздовж кістки.
Акуратно вирізати кістку, відокремлюючи її від філе. Виходить широкий плоский шматок курячого м'яса.
Точно так само видалити кістки з усіх стегенець.
Форму для запікання застелити пергаментним папером або просто змастити олією та викласти туди в один шар цибулинні кільця.
Викласти на цибулю куряче м'ясо шкірою донизу. Посипати сіллю та перцем.
Плавлений сир із часником і майонезом рівномірно розподілити поверх курячого м'яса, намагаючись залишати мінімум просвітів.
Зверху на сирний шар викласти слайси картоплі трохи хлист-навхлист.
Поставити форму в попередньо розігріту духовку приблизно на 30 хвилин.
Поки м'ясо в духовці, підготувати твердий сир — натерти його на дрібній тертці.
Дістати форму з курячим м'ясом і картоплею з духовки.
Розподілити поверх картопляного шару весь натертий твердий сир.
Повернути форму в духовку і готувати курку з картоплею та сиром за тієї ж температури ще 15 хвилин.
М'ясо по-французьки з курячих стегенець готове — це дуже смачна і красива святкова страва.
Подавати в гарячому вигляді, за бажання прикрасивши свіжою зеленню.
Більше новин читайте на GreenPost.