М'ясні «гнізда» з картоплею, твердим сиром і яйцями — страва дуже смачна і ситна. Для її приготування можна використовувати будь-який фарш. Готувати її просто, але на це потрібен деякий час.
Білки не знадобляться
Інгредієнти:
фарш м'ясний — 400 г;
картопля — 400 г (3 шт.);
цибуля ріпчаста — 100 г;
часник — 1 зубчик;
яйця — 5-6 шт.;
сир твердий — 80 г;
приправа для м'яса — 1 ч. ложка;
сіль — 1/2 ч. ложки (за смаком);
перець чорний мелений — 1/4 ч. ложки;
олія — 30 г (2 ст. ложки).
Приготування.
Картоплю очистити, промити, натерти на великій тертці. Потім промити холодною водою.
Фарш перекласти у миску, додати відтисну картоплю.
Цибулю очистити, натерти на тертці або подрібнити у блендері. Відправити до фаршу з картоплею.
Додати 1 яйце, сіль, мелений перець і приправу для м'яса. Добре перемішати до однорідної консистенції та відправити у холодильник, накривши харчовою плівкою, на 30 хвилин.
Хвилин через 15 увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Через якийсь час сформувати котлети овальної або круглої форми (4-5 шт.) і викласти їх на деко з пергаментним папером, змащеним олією.
Ложкою зробити усередині кожної заготовки поглиблення для начинки (щоб помістився жовток).
Поставити котлети в розігріту до 180 °С духовку на 15 хвилин, майже до готовності (орієнтуючись на особливості своєї духовки).
Сир натерти на великій тертці.
Через якийсь час посипати м'ясні гнізда натертим сиром.
Відокремити жовток від білка і викласти його в поглиблення котлети. Аналогічним способом сформувати заготовки, що залишилися. Повернути котлети в духовку до запікання яєць на 5-8 хвилин.
«Гнізда» з фаршу та картоплі, запечені з яйцями, готові.
Також ми розповідали про «гнізда» зі спагеті з фаршем, помідорами та сиром — швидко готуються в духовці.