М'ясні чипси для солдатів готує волонтерка з Ямполя

2 хв на прочитання09 Червня 2022, 13:34

На сьогоднішній день зроблено три закупівлі м'яса, а це 53 кг м’яса.

У Ямполі місцева жителька виготовляє джерки - м’ясні чіпси, які передають на передову. Зручний та поживний перекус допомагає швидко відновити сили та отримати потрібні калорії.

Виготовляти м'ясні чіпси займається Людмила Гайсенюк разом з донькою. Першу партію замовили волонтери з Львівщини, а згодом налагодили виробництво й для бійців з Вінниччини. Спершу жінка виготовляла м’ясні перекуси з курятини, а тепер спробувала до роботи свинину.

"І на мій подив, вийшло навіть краще. Для військових я буду виготовляти джерки саме зі свинини. По-перше, вона ситніша. По-друге, легша у процесі приготування джерків, менше відходить м’яса, як при обрізуванні курячого – жир, кісточки та ін., швидше нарізається. Порції фасую по 30 гр., що в перерахунку на сире м'ясо становить орієнтовно 150-200 грам. Маринад роблю дещо інакший, ніж зазвичай, джерки ледь солені і в міру зі спеціями, аби військові не хотіли багато пити. Гадаю, що таке фасування вийде ситним для звичайного перекусу. Як кажуть волонтери, хлопці ходять в розвідку, йдуть у бій, їм зручно кинути в кишеню кілька пакетиків джерків, енергетичних батончиків, а банку із тушонкою воїну, на жаль, не зручно понести із собою в бій", - додає Людмила.

На сьогоднішній день зроблено три закупівлі м'яса, а це 53 кг м’яса на суму 7310 грн. Кошти для того, щоб закупити продукцію збирають через соцмережі.

"Я вже насушила та спакувала 350 пакетів з джерками з перших двох закупівель, 15 кг. свинини з третьої закупівлі в роботі. Вже майже половину з виготовлених м’ясних чипсів дівчата-волонтери надіслали нашим захисникам. Дуже чекала, що скажуть воїни про смак маринаду, об’єм фасування. І дуже зраділа першим відгукам - м'ясні чіпси сподобались хлопцям. Зараз знову буду сушити джерки", – розповідає Людмила Гайсенюк.

До слова, в Уряді назвали три виклики, які стоять перед аграріями цьогоріч.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: