Догори
Дати відгук

Любить блиск та харчується перлами: що має бути на новорічному столі у рік Дракона

Що обов'язково має бути на столі.

3 хв на прочитання07 Грудня 2023, 14:00
Новорічний стіл на рік Дракона щоб водилися гроші Новорічний стіл на рік Дракона щоб водилися гроші
Поділитись:

За східним календарем 2024 буде роком Зеленого дерев'яного дракона. Астрологи рекомендують цього року вибрати на стіл білу чи червону скатертину, також варто приділити увагу гарним серветкам. Сервірування столу має бути шикарним і красивим. Для цього можна застосувати свічки, стрічки, намисто.

Оскільки дракон любить блиск та мішуру, а харчується перлами, вдягатись потрібно у все яскраве, а на столі мають переважати страви у вигляді кола.

У рік Зеленого дракона на столі мають бути страви, які символізують удачу та процвітання. Наприклад, це може бути курка, яка означає щастя, риба – багатство та достаток, а також рис, який символізує багатство та благополуччя. Крім того, на столі мають бути фрукти та солодощі, а також зелений чай, який обіцяє успіх та процвітання.

Дракон харчується перлами, тому на столі обов’язково має бути щось кругле, проте не перли, а саме страви, приговигляді товлені або оформлені у кола. Це можуть бути пиріжки, тістечка. 

Оскільки покровитель наступаючого року мінливий і непередбачуваний, девіз цього свята — розмаїття та різноманітність страв. Дракон віддає перевагу делікатесам. Це може бути осетрина, лосось, стерлядь, чорноморська камбала і навіть бички. Не обійдеться свято без традиційного салату олів’є, проте його можна приготувати з лососем. Це дуже смачно.

Дракон хижак, а значить, заохочуються м’ясні та рибні страви. Ці продукти варто запекти з декількома видами овочів. Бажано, якщо це будуть овочі оранжевого, жовтого, червоного кольору, які так любить примхливий Дракон. І не забудьте про приправи і зелені: петрушка, кардамон, перець, імбир, базилік все, що наситить готову страву ароматом.

Дракон також не проти побалуватися фруктами і овочами. Зокрема, гарбузом. Чому саме ним? Помаранчевий - улюблений колір цього ласуна.

Гарбуз краще приготувати в духовці. Для цього її слід нарізати на невеликі скибочки у формі човників, всередину яких налити трохи меду. Приголомшливе ласощі на десерт приємно здивує і порадує гостей.

Як декорувати новорічний стіл?

У першу чергу потрібно знати, що одним з основних символів наступаючого року є вода. Це не означає, що замість традиційного шампанського потрібно поїти ваших гостей водою. Замість цього воду можна використовувати як прикрасу столу.

Наприклад, поставте на стіл пару неглибоких тарілок, опустіть в них кілька маленьких ялинових гілочок і налийте воду, а на її поверхню покладіть плаваючі свічки. Або зробіть підводну композицію: покладіть в прозору вазу квіти і різні прикраси, а потім наповніть її водою і поставте в центрі столу.

Можна придумати і масу інших варіантів декорування столу до Нового року із застосуванням води, просто використовуйте свою фантазію. До речі, не забудьте виділити на столі почесне місце і самому драконові, а точніше – статуетці дракона, зробленої з кераміки, скла або дерева. Але металеві статуетки використовувати забороняється.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро