Лише половина українських підлітків їдять фрукти й овочі щодня, - ЮНІСЕФ
Дві третини підлітків в Україні, згідно з соціологічним дослідженням, щодня їдять хліб.

Соціологічне дослідження, ініційоване Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), виявило, що більшість українських дітей віком від 11 до 17 років (66%) споживають хліб щодня. При цьому, лише половина юних респондентів щоденно вживає фрукти (51%) та овочі (48%). Проте, результати дослідження також показують, що ці показники не відповідають оптимальним нормам.
У ЮНІСЕФ зазначають, що вживання хліба є допустимим, якщо його кількість і харчова цінність є збалансованими. Однак згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я України, діти повинні споживати не менше 300 грамів овочів і 200 грамів фруктів та ягід щодня, що робить результати цього дослідження недостатніми.
Також було відзначено, що 41% опитаних споживають м'ясо та м'ясні страви щодня, що може свідчити про їх надмірне вживання. Крім того, чверть підлітків вживають м'ясні продукти глибокої переробки (ковбаси, шинки, сосиски та паштети), що не відповідає рекомендаціям МОЗ щодо обмеження таких продуктів у раціоні.
Ще однією тривожною тенденцією є надмірне споживання цукру: 41% дітей щодня їдять солодощі, а 10% п’ють газовані напої з цукром. Це свідчить про перевищення рекомендованих норм споживання вільного цукру. За рекомендаціями, денна норма споживання вільного цукру повинна бути меншою за 50 грамів, а оптимальною вважається норма 25 грамів (що еквівалентно 5 чайним ложкам чи одній склянці фруктового соку).
Більше новин читайте на GreenPost.







