Лимонне желе-варення — це свіжі, запашні й освіжаючі ласощі, яке можна приготувати зі свіжих лимонів. Цей рецепт чудово підходить для любителів кислинки. Завдяки своїй ніжній текстурі і яскравому кольору лимонне желе-варення стане чудовим доповленням до сніданку чи солодкої випічки. Далі слідуйте рецепту, щоб насолодитися цим смачним десертом.
Інгредієнти:
лимон — 7 шт.;
цукор — 1,2 кг;
вода — 1 л;
ванільний цукор — 1 пакетик.
Приготування.
Лимони помити й опустити на дві хвилини в окріп. Вийняти, остудити і нарізати кільцями, вийнявши кісточки.
Залити готові лимони водою та варити на середньому вогні 45 хвилин.
Потім додати цукор і ванілін і варити ще 60 хвилин без кришки.
Шумівкою вийняти шкірку з желе-варення.
Залити варення в простерелізовані банки, закрити кришкою і залишити остигати в перевернутому вигляді.
Також ми писали про найшвидше яблучне варення: надзвичайно простий рецепт.