Кулінари стверджують, що після з'їдання пари ложок лимонного варення в холодну пору року миттєво піднімається настрій і поліпшується загальний стан організму.
Компоненти:
Лимони вимийте, витріть рушником і спеціальним ножем зніміть шкірку. Занурте в закипілу воду і дайте полежати п'ятнадцять хвилин.
У воді розчиніть цукор і проваріть сироп п'ять-сім хвилин, щоб він придбав густу в'язку консистенцію як у патоки.
Цитрусові вийміть шумівкою і покладіть в холодну воду, наріжте на скибочки в, процесі виймаючи кісточки. Якщо їх залишити, вони додадуть гіркий присмак варенню. Шматочки лимона закладаємо в цукровий сироп і доводимо до закипання.
Коли на поверхні з'являться бульбашки, відразу відставляємо напівфабрикат і залишаємо до остаточного охолодження. Знову ставимо варення на конфорку і доводимо до кипіння. За цією схемою діємо два – три рази і не забуваємо помішувати дерев'яною ложкою, щоб не пригоріло.
Розподіляємо готову лимонну солодкість по стерилізованим банкам і відразу ж закручуємо. Перевіряємо консервацію на герметичність і обмотуємо ковдрою на ніч.
Більше новин читайте на GreenPost.