Догори
Дати відгук

Львів'яни вимагають надати субсидії ветклінікам для стерилізації котів-безхатьків

Лише за офіційними даними у Львові зараз ходять вулицями 6 тисяч безпритульних котів.

1 хв на прочитання20 Січня 2021, 17:09
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

У Львові вимагають від місцевої влади надати приватним ветклінікам субсидії на кастрацію та стерилізацію безпритульних котів міста. Петицію на сайті електронних петицій міста розмістив Руслан Кошів.

Він скаржиться, що Львів заполонили коти-безхатьки, які неконтрольовано розмножуються. Нещодавно за допомогою мобільного додатку нарахували 6 тисяч котів. Зоозахисники стверджують, що реальна кількість вусатих втричі більша за цю цифру.

Як правило, стерилізація та кастрація тваринок лягає на плечі волонтерів. У приватних клініках за кастрацію доводиться платити 400–600, а за стерилізацію кішки — 600–800 грн. І це без вартості принаймні 2–3-денної перетримки, яка коштує 100–300 грн за добу. 

Можна звернутися і до державної ветклініки. Але там, за словами Кошіва, черга на 5–6 місяців наперед. 

Містянин натомість пропонує коштом бюджету Львівської ОТГ забезпечити виділення субсидій приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів і кішок у розмірі 400 грн за кота і 600 грн за кішку. Каже, що навантаження на бюджет міста було б незначним — скажімо, на стерилізацію 3 тис. котів і 3 тис. кішок необхідна була б субсидія в розмірі лише 3 млн грн.

Щоб петицію розглянула міська рада Львова, необхідно 500 голосів. Вона вже набрала 301 голос.

Як ми інформували раніше, директорка харківського Центру поводження з тваринами виявилася шкуродеркою. Юлія Шаповалова публічно закликає присипати котів і собак, які вчиняють господарям дрібну шкоду. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко