Догори
Дати відгук

Локдауни не допомогли запобігти поширенню COVID-19 — американський науковець

Він упевнений, що ми більше ніколи не зможемо використовувати стратегію локдаунів.

2 хв на прочитання08 Вересня 2021, 09:07
Локдаун Локдаун
Поділитись:

Американський консервативний інтернет-журнал The Federalist наводить думку Скотта Атласа, старшого наукового співробітника з питань політики охорони здоров'я в інституті Гувера, колишнього професора і завідувача нейрорадіології в Медичному центрі Стенфордського університету.

Скотт Атлас вважає, що ми маємо визнати, що дані щодо нинішньої пандемії показують, що локдауни не допомогли запобігти поширенню COVID-19. Науковець посилається на кілька нещодавніх досліджень (включаючи дослідження Ерана Бендавіда та інших науковців Стенфордського університету)

«Локдауни знищили людей, закривши медичну допомогу, не дозволивши людям звертатися за невідкладною медичною допомогою, збільшуючи зловживання наркотиками, збільшуючи смертність від самогубств, спричиняючи більше психологічних пошкоджень, особливо серед молодого покоління. Про сотні і тисячі випадків жорстокого поводження з дітьми не повідомлялося. Випадки самопошкодження підлітків зросли втричі», — сказав Атлас.

Він також відзначив збільшення кількості випадків смерті від інших причин, таких як туберкульоз, спричинене зосередженням світу на COVID-19. Всесвітня організація охорони здоров’я попередила у 2020 р. і про додаткові 400 000 смертей від туберкульозу через перенаправлення ресурсів на COVID-19.

«Дані смертності, які показують, що третина або половина смертей під час пандемії не були спричинені COVID-19. Це були додаткові смерті через локдаун», — сказав науковець.

Окрім спричинення проблем зі здоров'ям, карантини мають величезні економічні витрати, особливо для бідних людей та країн, що розвиваються.

«Ми більше ніколи не зможемо використовувати стратегію локдаунів. Натомість ми повинні запропонувати цільовий захист людям із високим ризиком, але не обмежувати роботу людей із низьким ризиком. Інші науковці, такі як автори Великої Баррінгтонської декларації, виступали за такий же підхід», — підкреслив Атлас.

Зрештою, за словами науковця, найважливіший урок, який слід винести з пандемії COVID-19, полягає в тому, що люди повинні нести відповідальність за власні рішення, пов’язані зі здоров’ям. Ми ніколи не повинні поступатися нашою автономією та здатністю оцінювати свою толерантність до ризику чиновників або так званого експертного класу, переконаний Скотт Атлас.

Також ми писали, що американський науковець вимагає припинити цензурування наукового процесу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитаннягодина тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання3 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання6 годин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання7 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора