Догори
Дати відгук

Лісові гриби на зиму: простий рецепт

Рецепт, який підходить всім лісовим грибам

2 хв на прочитання29 Жовтня 2022, 21:00
Поділитись:

Мариновані лісові гриби – проста в приготуванні закуска. Але, щоб гриби набули відмінного смаку та зберігалися цілу зиму, необхідно слідувати деяким простим правилам.

Як приготувати грибочки, які можна було використовувати як самостійну закуску, так і як компонент салатів, дивіться в нашому рецепті.

Інгредієнти

Лісові гриби3 кг
Вода1 л
Цукор80 г
Сіль60 г
Оцет50 мл
Чорний перець горошок10 шт
Перець духмяний5 горошин
Лавровий лист1-2 шт
Часник5 зубчиків

Приготування

Гриби перебираємо й очищаємо від забруднень.

Промиваємо їх під проточною водою і знімаємо з ніжок верхній шар.

Гриби нарізаємо, перекладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо посудину на вогонь.

Доводимо гриби до кипіння і, зменшивши вогонь до середнього, кип'ятимо 20 хвилин. Під час варіння на поверхні грибів з'являється піна, яку необхідно знімати.

Зварені гриби проціджуємо через друшляк і промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо їх у каструлю.

В окремій посудині приготуємо маринад. В 1 л води додаємо 80 г цукру, 60 г солі та 50 мл оцту. Перемішуємо інгредієнти й заливаємо отриманим розсолом гриби в каструлі.

Ставимо посудину з грибами на вогонь і, додавши 1-2 лаврових листки, 10 горошин чорного та 5 штук запашного перців, доводимо вміст каструлі до кипіння.

Тим часом простерилізуємо банки та прокип'ятимо кришки. Для цього ви можете використовувати ваш улюблений спосіб.

Коли гриби закиплять, зменшуємо вогонь і варимо 1 годину, періодично помішуючи та прибираючи піну з поверхні. Через 30 хвилин від початку кипіння додаємо в гриби 5 зубків часнику.

Готовими маринованими грибами наповнюємо 0,5-літрові банки. Перед цим з каструлі витягуємо лаврове листя.

Накриваємо банки кришками й закручуємо або закриваємо їх ключем. З наших інгредієнтів ми отримали 6 банок об'ємом 0,5 л.

Перевертаємо банки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Потім прибираємо в місце для зберігання заготовок на зиму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Як обрізати, підживити та обробити троянди восени: підготовка до успішної зимівлі
Як підготувати троянди до зими: обрізка, захист від хвороб та підживлення
1 хв на прочитаннягодина тому
Як зігріти кота, собаку та гризунів без опалення: 5 головних правил і порад
Як зігріти домашніх улюбленців у квартирі без опалення: повний гайд для господарів
3 хв на прочитання2 години тому
Молодик 21 жовтня.
Молодик 21 жовтня: список заборон і рекомендацій для періоду енергетичного перезавантаження
2 хв на прочитання3 години тому
Пожежа на танкері Falcon біля Ємену
Пожежа на танкері Falcon біля Ємену: судно з СПГ продовжує горіти, двоє членів екіпажу зникли
1 хв на прочитання4 години тому
Платформа відновлення лісів України: онлайн-рішення для створення стійких лісів
3 хв на прочитання5 годин тому
Україна отримала 20 тисяч доз вакцини від грипу для медиків
1 хв на прочитання8 годин тому
Новий Віце-прем'єр-міністр та Міністр культури: ВР призначила Тетяну Бережну
1 хв на прочитання9 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на середу, 22 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання10 годин тому