Догори
Дати відгук

Лісові гриби на зиму: простий рецепт

Рецепт, який підходить всім лісовим грибам

2 хв на прочитання29 Жовтня 2022, 21:00
Поділитись:

Мариновані лісові гриби – проста в приготуванні закуска. Але, щоб гриби набули відмінного смаку та зберігалися цілу зиму, необхідно слідувати деяким простим правилам.

Як приготувати грибочки, які можна було використовувати як самостійну закуску, так і як компонент салатів, дивіться в нашому рецепті.

Інгредієнти

Лісові гриби3 кг
Вода1 л
Цукор80 г
Сіль60 г
Оцет50 мл
Чорний перець горошок10 шт
Перець духмяний5 горошин
Лавровий лист1-2 шт
Часник5 зубчиків

Приготування

Гриби перебираємо й очищаємо від забруднень.

Промиваємо їх під проточною водою і знімаємо з ніжок верхній шар.

Гриби нарізаємо, перекладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо посудину на вогонь.

Доводимо гриби до кипіння і, зменшивши вогонь до середнього, кип'ятимо 20 хвилин. Під час варіння на поверхні грибів з'являється піна, яку необхідно знімати.

Зварені гриби проціджуємо через друшляк і промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо їх у каструлю.

В окремій посудині приготуємо маринад. В 1 л води додаємо 80 г цукру, 60 г солі та 50 мл оцту. Перемішуємо інгредієнти й заливаємо отриманим розсолом гриби в каструлі.

Ставимо посудину з грибами на вогонь і, додавши 1-2 лаврових листки, 10 горошин чорного та 5 штук запашного перців, доводимо вміст каструлі до кипіння.

Тим часом простерилізуємо банки та прокип'ятимо кришки. Для цього ви можете використовувати ваш улюблений спосіб.

Коли гриби закиплять, зменшуємо вогонь і варимо 1 годину, періодично помішуючи та прибираючи піну з поверхні. Через 30 хвилин від початку кипіння додаємо в гриби 5 зубків часнику.

Готовими маринованими грибами наповнюємо 0,5-літрові банки. Перед цим з каструлі витягуємо лаврове листя.

Накриваємо банки кришками й закручуємо або закриваємо їх ключем. З наших інгредієнтів ми отримали 6 банок об'ємом 0,5 л.

Перевертаємо банки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Потім прибираємо в місце для зберігання заготовок на зиму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Сміттєпереробні заводи Полтавська область Відходи
На Полтавщині визначають ділянки для будівництва сміттєпереробних заводів
1 хв на прочитання38 хвилин тому
16 квітня свято Всесвітній день голосу та дивовижні факти про вміння людини говорити
Всесвітній день голосу: дивовижні факти про вміння людини говорити, співати
2 хв на прочитаннягодина тому
Надсучасний реабілітаційний центр для військових
У Полтаві відкрили надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY
1 хв на прочитання3 години тому
одне з київських озер після "покращення". Природного берега не залишилося зовсім. Фото КЕКЦ
Понад 330 тисяч гривень збитків на розчистці озера Гнилуша в Києві: повідомлено про підозру підряднику
1 хв на прочитання4 години тому
Як зрозуміти, що орхідею час пересаджувати: єдина вірна ознака
1 хв на прочитання4 години тому
Камені, якими можна прикрасити сад (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому
5 головних ранкових звичок для боротьби із зайвою вагою
1 хв на прочитання6 годин тому
Поєднання, яке може створити гармонійний образ, що привертає увагу та радує око: чудовий мікс для саду (ФОТО)
1 хв на прочитання12 годин тому