Лінивий плов у рукаві: простий рецепт

2 хв на прочитання04 Листопада 2022, 21:12

За цим рецептом рис виходить розсипчастим.

«Класичний» плов має дуже багато тонкощів у приготуванні, але, на щастя, можна приготувати плов і за «лінивим» рецептом.

Інгредієнти:

рис пропарений — 1,5 склянки (270-280 г);

курячі стегна — 600-700 г;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

морква — 1 шт.;

часник — 1-2 головки;

приправа для плову — 2-3 ч. ложки;

олія — 1 ст. ложка;

вода — 2 склянки (400 мл);

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком.

Приготування.

Цибулю нарізати дрібно. Моркву — досить великою соломкою.

Курячі стегна нарізати середніми шматочками.

Подрібнити 4 зубчики часнику.

Посолити, поперчити, посипати приправою для плову (2 ч. ложки). Зверніть увагу на склад приправи: якщо там є сіль, то соліть відповідно.

Перемішати куряче м'ясо з цибулею, морквою, часником і спеціями.

Рис добре промити і викласти в рукав для запікання, спочатку зав'язавши його з одного боку. Додати до рису сіль, приправу для плову, олію. Все перемішати. Кожна рисинка буде вкрита тонким шаром олії, таким чином рис вийде розсипчастим.

Додати зубчики часнику (неочищені), що залишилися, і цілу головку часнику, заздалегідь добре вимиту.

Зверху на рис і часник викласти куряче м'ясо з овочами.

Налити у рукав 400 мл (2 склянки) води кімнатної температури. Зав'язати рукав із іншого боку.

Запікати плов у духовці за температури 200 °С 35-45 хвилин. Зверніть увагу на те, щоб від надутого рукава до стінок і особливо до нагрівального елемента духовки була відстань 10 см.

Лінивий плов у рукаві готовий, коли рис вбере всю воду.

Також ми розповідали про омлет із сиром, ковбасою та хлібом (у мікрохвильовій печі) — смакота за кілька хвилин.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: