«Класичний» плов має дуже багато тонкощів у приготуванні, але, на щастя, можна приготувати плов і за «лінивим» рецептом.
Інгредієнти:
рис пропарений — 1,5 склянки (270-280 г);
курячі стегна — 600-700 г;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
морква — 1 шт.;
часник — 1-2 головки;
приправа для плову — 2-3 ч. ложки;
олія — 1 ст. ложка;
вода — 2 склянки (400 мл);
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
Цибулю нарізати дрібно. Моркву — досить великою соломкою.
Курячі стегна нарізати середніми шматочками.
Подрібнити 4 зубчики часнику.
Посолити, поперчити, посипати приправою для плову (2 ч. ложки). Зверніть увагу на склад приправи: якщо там є сіль, то соліть відповідно.
Перемішати куряче м'ясо з цибулею, морквою, часником і спеціями.
Рис добре промити і викласти в рукав для запікання, спочатку зав'язавши його з одного боку. Додати до рису сіль, приправу для плову, олію. Все перемішати. Кожна рисинка буде вкрита тонким шаром олії, таким чином рис вийде розсипчастим.
Додати зубчики часнику (неочищені), що залишилися, і цілу головку часнику, заздалегідь добре вимиту.
Зверху на рис і часник викласти куряче м'ясо з овочами.
Налити у рукав 400 мл (2 склянки) води кімнатної температури. Зав'язати рукав із іншого боку.
Запікати плов у духовці за температури 200 °С 35-45 хвилин. Зверніть увагу на те, щоб від надутого рукава до стінок і особливо до нагрівального елемента духовки була відстань 10 см.
Лінивий плов у рукаві готовий, коли рис вбере всю воду.
Також ми розповідали про омлет із сиром, ковбасою та хлібом (у мікрохвильовій печі) — смакота за кілька хвилин.