«Ліниві» пончики з яблуками готуються легко і швидко. Тільки слід враховувати, що кефір і сметана повинні бути кімнатної температури або трохи тепліші.
Інгредієнти:
борошно — 260 г (2 склянки об'ємом 200 мл);
кефір — 200 мл;
яблука — 450 г (2-3 шт.);
сметана — 2 ст. ложки;
яйця — 2 шт.;
олія — 100-150 мл;
цукор — 2 ст. ложки;
сіль — 1/3 ч. ложки;
ванільний цукор — за смаком;
розпушувач — 1 ч. ложки;
цукрова пудра (для подачі) — за смаком;
кориця мелена (для подачі) — за смаком.
Приготування.
В окремій посудині змішати рідкі компоненти: кефір, сметану та яйця.
Всипати сіль, цукор і ванільний цукор. Перемішати до однорідності.
Змішати борошно з розпушувачем і просіяти через сито до рідких компонентів. Перемішати за допомогою віничка, щоб не було грудочок.
Яблука очистити, розрізати на четвертинки та вирізати насіннєву коробочку. Нарізати яблука невеликими шматочками (1,5-2 см).
Викласти яблука в тісто та перемішати до однорідності.
У сотейнику розігріти олію.
Дві столові ложки змастити олією. В одну ложку набрати тісто, а другою зсунути в розігріту олію.
Обсмажувати пончики по 4 хвилини з кожного боку.
Готові пончики з яблуками викласти на паперовий рушник для вбирання зайвого жиру.
Так смажити всі пончики.
Посипати пончики цукровою пудрою, змішаною з корицею, і подавати до філіжанки чорного чаю чи склянки теплого молока.
Також ми розповідали про яєчні коржики з сиром і шинкою — просто готуються в духовці.