«Ліниві» пончики з яблуками — легкий і швидкий рецепт із простих продуктів

1 хв на прочитання14 Січня 2023, 01:21

Посипати пончики цукровою пудрою, змішаною з корицею, і подавати до філіжанки чорного чаю чи склянки теплого молока.

«Ліниві» пончики з яблуками готуються легко і швидко. Тільки слід враховувати, що кефір і сметана повинні бути кімнатної температури або трохи тепліші.

Інгредієнти:

борошно — 260 г (2 склянки об'ємом 200 мл);

кефір — 200 мл;

яблука — 450 г (2-3 шт.);

сметана — 2 ст. ложки;

яйця — 2 шт.;

олія — 100-150 мл;

цукор — 2 ст. ложки;

сіль — 1/3 ч. ложки;

ванільний цукор — за смаком;

розпушувач — 1 ч. ложки;

цукрова пудра (для подачі) — за смаком;

кориця мелена (для подачі) — за смаком.

Приготування.

В окремій посудині змішати рідкі компоненти: кефір, сметану та яйця.

Всипати сіль, цукор і ванільний цукор. Перемішати до однорідності.

Змішати борошно з розпушувачем і просіяти через сито до рідких компонентів. Перемішати за допомогою віничка, щоб не було грудочок.

Яблука очистити, розрізати на четвертинки та вирізати насіннєву коробочку. Нарізати яблука невеликими шматочками (1,5-2 см).

Викласти яблука в тісто та перемішати до однорідності.

У сотейнику розігріти олію.

Дві столові ложки змастити олією. В одну ложку набрати тісто, а другою зсунути в розігріту олію.

Обсмажувати пончики по 4 хвилини з кожного боку.

Готові пончики з яблуками викласти на паперовий рушник для вбирання зайвого жиру.

Так смажити всі пончики.

Посипати пончики цукровою пудрою, змішаною з корицею, і подавати до філіжанки чорного чаю чи склянки теплого молока.

Також ми розповідали про яєчні коржики з сиром і шинкою — просто готуються в духовці.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: