- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Ліниві манти з м'ясним фаршем — простий рецепт
Для приготування лінивих мантів підійде будь-який м'ясний фарш. Ця страва дуже проста, смачна й поживна.
Інгредієнти:
борошно найвищого ґатунку — 2 склянки;
яйце — 1 шт.;
вода — 150 мл;
фарш м'ясний — 300 г;
цибуля ріпчаста — ½ шт.;
сіль за смаком;
спеції — за смаком;
олія — ½ чайної ложки.
Приготування:
Фарш заздалегідь розморозити та перекласти у миску.
Очистити цибулину, дрібно пошаткувати. Цибулеву нарізку відправити у фарш. Інгредієнти присмачити сіллю та бажаними спеціями.
Інгредієнти між собою добре перемішати. Начинка для лінивих мантів готова.
Борошно, сіль, яйце та воду перемішати між собою. Тісто має вийти податливим, пружним та еластичним. Розкачати тісто в тонку прямокутну заготовку.
М'ясний фарш розподілити тонким шаром по пласту. Якщо фарш має густу консистенцію, можна в нього додати трохи води.
Пласт із м'ясним фаршем згорнути у формі рулету. Скріпити шов і кінці рулету.
Піддон змастити олією. Укласти на нього рулет.
На пару рулети тримати близько 40 хвилин. Рулет із м'ясною начинкою на пару розрізати на порції. От і готові ліниві манти з м'ясною начинкою!
Також ми розповідали про манти-трояндочки з овочами: виглядає красиво, а готується просто (ФОТО).