Догори
Дати відгук

Манти-трояндочки з овочами: виглядає красиво, а готується просто (ФОТО)

Якщо є скороварка, краще використовувати її.

2 хв на прочитання25 Січня 2023, 00:36
Поділитись:

Манти-трояндочки — страва, яка виглядає красиво, а готується легко й зі звичайних продуктів. Якщо є готовий м'ясний фарш, то буде простіше. Якщо ні, доведеться спочатку перекрутити м'ясо на м'ясорубці. Замість молока можна використовувати воду.

Інгредієнти:

борошно — 400 г;

яйце — 1 шт.;

сіль – ½ чайної ложки;

молоко — 150 мл;

фарш свинина яловичина — 300+150 г;

цибуля ріпчаста — 3 головки;

часник — 1 зубчик;

зелень — невеликий пучок;

перець — за смаком;

морква — 2 шт.;

інші овочі — за бажанням;

спеції — за смаком;

вода — 500 мл.

Приготування.

Цибулю та часник покришити дрібними кубиками, так соковитіше (але можна перекрутити з м'ясом на м'ясорубці). Зелень дрібно пошаткувати. Фарш посолити і поперчити до смаку. Усе змішати.

Замісити круте тісто, як на пельмені. Просіяти борошно через сито, перемішати його з сіллю і додати яйця.

Влити склянку молока, потім почати місити до повної крутості тіста.

Відставити його поки що «відпочити» на 10 хвилин.

Розгорнути тісто в тонкий пласт — якнайтонше.

Нарізати прямокутні широкі смуги.

По березі кожної смужки розкласти фарш на всю її довжину.

Тепер накрити незаповненою частиною тіста (тією самою смужкою) фарш і зробити рол, закручуючи тісто з начинкою «равликом».

Має вийти вигляд троянди.

На сковороді обсмажити дрібно нарізану моркву (можна навпіл із цибулею і болгарським перцем).

Розігріти сковороду з олією для мантів.

Викласти в сковороду засмажку. Зверху на овочі покласти манти на деякій віддалі один від одного.

Все залити кип'яченою водою, закрити кришкою і поставити тушкувати на невеликий вогонь. Варити протягом 40 хвилин чи до готовності. Якщо є скороварка, краще використовувати її.

Подавати гарячі манти-трояндочки на стіл.

Також ми розповідали про м'ясні рулети з лаваша — просту страву, яка швидко готується.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.