- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Манти-трояндочки з овочами: виглядає красиво, а готується просто (ФОТО)
Манти-трояндочки з овочами: виглядає красиво, а готується просто (ФОТО)
Якщо є скороварка, краще використовувати її.
Манти-трояндочки — страва, яка виглядає красиво, а готується легко й зі звичайних продуктів. Якщо є готовий м'ясний фарш, то буде простіше. Якщо ні, доведеться спочатку перекрутити м'ясо на м'ясорубці. Замість молока можна використовувати воду.
Інгредієнти:
борошно — 400 г;
яйце — 1 шт.;
сіль – ½ чайної ложки;
молоко — 150 мл;
фарш свинина яловичина — 300+150 г;
цибуля ріпчаста — 3 головки;
часник — 1 зубчик;
зелень — невеликий пучок;
перець — за смаком;
морква — 2 шт.;
інші овочі — за бажанням;
спеції — за смаком;
вода — 500 мл.
Приготування.
Цибулю та часник покришити дрібними кубиками, так соковитіше (але можна перекрутити з м'ясом на м'ясорубці). Зелень дрібно пошаткувати. Фарш посолити і поперчити до смаку. Усе змішати.
Замісити круте тісто, як на пельмені. Просіяти борошно через сито, перемішати його з сіллю і додати яйця.
Влити склянку молока, потім почати місити до повної крутості тіста.
Відставити його поки що «відпочити» на 10 хвилин.
Розгорнути тісто в тонкий пласт — якнайтонше.
Нарізати прямокутні широкі смуги.
По березі кожної смужки розкласти фарш на всю її довжину.
Тепер накрити незаповненою частиною тіста (тією самою смужкою) фарш і зробити рол, закручуючи тісто з начинкою «равликом».
Має вийти вигляд троянди.
На сковороді обсмажити дрібно нарізану моркву (можна навпіл із цибулею і болгарським перцем).
Розігріти сковороду з олією для мантів.
Викласти в сковороду засмажку. Зверху на овочі покласти манти на деякій віддалі один від одного.
Все залити кип'яченою водою, закрити кришкою і поставити тушкувати на невеликий вогонь. Варити протягом 40 хвилин чи до готовності. Якщо є скороварка, краще використовувати її.
Подавати гарячі манти-трояндочки на стіл.
Також ми розповідали про м'ясні рулети з лаваша — просту страву, яка швидко готується.