Догори
Дати відгук

Лікарні на Харківщині забиті хворими на COVID: люди без світла лежать в коридорах (відео)

Очільник області обіцяє розв'язати проблему найближчими днями

1 хв на прочитання16 Жовтня 2020, 23:35
Поділитись:

У Харківській області інфекційне відділення Куп'янської районної лікарні забито пацієнтами з пневмонією, через що люди змушені лежати в коридорах. Кадри з лікарні опублікувала місцева мешканка Яна Колпакова в Facebook.

Вона написала, що медсестри ставлять крапельниці пацієнтам підсвічуючи телефоном, бо в коридорах немає навіть світла.

"Люди з запаленням легенів лежать в коридорах. В туалет ходять в палати до інших хворих, з освітлення одна лампа на весь коридор, щоб медсестра поставила крапельницю, хворий підсвічує мобільним телефоном", — написала жінка.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер прокоментував оприлюднене у соцмережах відео, пояснивши, що "ситуація в лікарнях міста Харкова та області надскладна". Про це губернатор написав у себе в Telegram-каналі.

"Ми знаємо, що зараз ситуація в лікарнях міста Харкова та області надскладна. І я вже неодноразово говорив про те, що у нас не вистачає лікарів та вільних палат для пацієнтів. Наразі оперативно вирішуємо питання про розвантаження профільних лікарень та переведення хворих на COVID-19 до закладів лікування. Цим зараз опікується мій профільний заступник, який перебуває в Києві", - повідомив голова ОДА.

З його слів, відповідне рішення про те, до яких лікарень направлятимуть хворих, буде прийняте й озвучене найближчими днями.

Нагадаємо, в Україні розгорнуть тимчасові госпіталі у торгових центрах та готелях.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.