Лікарка назвала найбільш шкідливу страву новорічного столу
Є окрема категорія продуктів, поєднання яких може призвести до тяжких наслідків.
Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, яка з новорічних страв, на її думку, найбільш шкідлива. За її словами, є окрема категорія продуктів, поєднання яких може призвести до тяжких наслідків. Йдеться про оселедець під шубою.
«Здавалося б, у цій страві є овочі, а вони апріорі корисні. Але не у вареному стані. За термічної обробки ці інгредієнти виділяють крохмаль, який збільшує рівень глюкози в крові. Вони утворюють легкозасвоювані цукри. Рівень глюкози різко зростає, потім різко падає і виникає відчуття втоми», — розповіла Соломатіна.
Тим, у кого вже є переддіабетичний стан або діабет, оселедець під шубою їсти небезпечно, в тому числі через наявність майонезу у страві. Ще один продукт із сумнівною користю — власне оселедець.
«Ця риба солона, а сіль, як відомо, затримує рідини в організмі. Виникають набряки, підвищується тиск. Рекомендую уникати цього продукту як у самому салаті, так і в чистому його вигляді тим, у кого гіпертонія», — зазначила дієтолог.
Переїдання, яке супроводжується вживанням алкоголю, іноді призводить не тільки до отруєнь, але й може стати причиною летального результату.
Ви можете замовити смачні та корисні страви додому тут.
До слова, відомий український дієтолог розповіла, скільки солодощів слід дарувати на День Святого Миколая.