Лікарка назвала найбільш шкідливу страву новорічного столу

1 хв на прочитання18 Грудня 2020, 16:04

Є окрема категорія продуктів, поєднання яких може призвести до тяжких наслідків.

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, яка з новорічних страв, на її думку, найбільш шкідлива. За її словами, є окрема категорія продуктів, поєднання яких може призвести до тяжких наслідків. Йдеться про оселедець під шубою.

«Здавалося б, у цій страві є овочі, а вони апріорі корисні. Але не у вареному стані. За термічної обробки ці інгредієнти виділяють крохмаль, який збільшує рівень глюкози в крові. Вони утворюють легкозасвоювані цукри. Рівень глюкози різко зростає, потім різко падає і виникає відчуття втоми»,розповіла Соломатіна.

Тим, у кого вже є переддіабетичний стан або діабет, оселедець під шубою їсти небезпечно, в тому числі через наявність майонезу у страві. Ще один продукт із сумнівною користю — власне оселедець.

«Ця риба солона, а сіль, як відомо, затримує рідини в організмі. Виникають набряки, підвищується тиск. Рекомендую уникати цього продукту як у самому салаті, так і в чистому його вигляді тим, у кого гіпертонія», — зазначила дієтолог.

Переїдання, яке супроводжується вживанням алкоголю, іноді призводить не тільки до отруєнь, але й може стати причиною летального результату.

Ви можете замовити смачні та корисні страви додому  тут.

До слова,  відомий український дієтолог розповіла, скільки солодощів слід дарувати на День Святого Миколая.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: