Лікарі розповіли, яка здорова їжа знищить ваш шлунок

1 хв на прочитання10 Жовтня 2020, 07:40

Одна і та ж речовина в різних умовах може бути й отрутою, і ліками. Продукти, які дуже радять для здорового харчування, при деяких хворобах можуть виявитися неприємними та навіть небезпечними.

Експерти видання Eat This, Not That! склали список страв, яких краще уникати при проблемах зі шлунково-кишковим трактом. 

Кольорова капуста. Цей овоч містить неперетравлюваний вуглевод рафінозу, пояснює доктор Лорен Харріс-Пінкус. Зазвичай ця речовина корисно для травлення, але при симптомі роздратованого кишківника кольорова капуста тільки посилить неприємні відчуття.

Квасоля. Вона багата клітковиною, що зазвичай є перевагою, але якщо ваш травний тракт слабкий, а шлунок болить, то лікарі радять перемикнутися на легкозасвоювані продукти. 

“Як тільки ваш шлунок одужає, знову включайте квасолю в дієту, щоб ваш мікробіом був здоровим і потенційно міг допомогти уникнути деяких майбутніх розладів травлення”, – радить доктор Келлі Джонс. 

Броколі та брюссельська капуста. Хрестоцвіті овочі, такі як броколі або брюссельська капуста, є відмінним дієтичним продуктом, якщо у вас немає проблем травлення.

«Вони містять не тільки клітковину, але й вуглеводи, які називаються олігосахаридами, які не перетравлюються», – пояснює Джонс.

Апельсиновий сік. Цей напій і деякі інші кислі продукти можуть бути гарним джерелом вітаміну C, що зміцнює імунітет. Однак лікарі радять відмовитися від них при захворюваннях шлунка. Підвищена кислотність тільки посилює проблеми з травленням.

Нагадаємо, лікарі розповіли, яка небезпека чатує на людей після одужання від COVID-19.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: