Лікарі розповіли про продукти, які є «тихими вбивцями»

2 хв на прочитання13 Грудня 2022, 08:11

Приймати їх слід з великою обережністю

Лікарі розповіли про корисні продукти, які насправді є «тихими вбивцями». Приймати їх слід з великою обережністю та в обмежених кількостях, особливо людям із хронічними хворобами.

До списку «тихих убивць» потрапив буряк. Овоч позитивно впливає на систему травлення і допоможе знизити рівень «поганого» холестерину в крові. Разом з тим, буряк не можна вживати при підвищеній кислотності шлунка. Рослина містить багато оксалату кальцію, здатного спровокувати розвиток сечокам’яної хвороби. До складу овочів входить велика кількість цукру, тому їм не варто захоплюватися людям з діабетом. При зловживанні буряком погіршиться засвоюваність кальцію.

Зелений чай люблять любителі здорового способу життя. Напій містить антиоксиданти, що прискорюють метаболізм. Його використовують як засіб зниження маси тіла, зміцнення серця і запобігання розвитку ракових клітин. Людям із жовчнокам’яною хворобою або виразкою шлунка перед прийомом зеленого чаю необхідно проконсультуватися з лікарем. Напій може спричинити загострення хвороб. Зелений чай збуджує на нервову систему. Його не можна приймати людям з гіпертонією, атеросклерозом та безсонням.

Вважається за корисний сік цитрусових. Цей напій багатий на аскорбінову кислоту, за рахунок якої зміцниться імунітет. Водночас у любителів соку цитрусових підвищиться ризик розвитку меланоми за рахунок наявності в ньому природних сполук, що поглинають ультрафіолетові промені. Через ці речовини збільшаться пошкодження ДНК. Не варто пити цитрусових сік на пляжі або в солярії.

У шоколаді міститься шкідливий для нирок кадмій. Підсолоджувачі та інші небезпечні для здоров’я речовини, що використовуються виробниками, перетворюють його на продукт, що провокує розвиток онкологічних хвороб. При зловживанні шоколадом послабиться імунітет і може виникнути ожиріння.

Броколі вважається корисною їжею, але її варто обережно приймати. Дана капуста негативно впливає роботу щитовидної залози. При зловживанні збільшиться ризик появи зоба. Через таку їжу можуть збільшитися маса тіла, випасти волосся, з’явитися слабкість. Не можна приймати броколі при порушеннях травлення.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: