Лікарі розповіли про користь лушпиння з часнику для здоров’я людини
Про корисні властивості самого часнику ви вже чули доволі багато інформації.
Щоб отримати максимальну користь від пахучого овочу, всі ці частини не рекомендується викидати зі сміттям. Адже в них містяться поліефіри та органічні сульфіди, які виявляють антиоксидантні та противірусні властивості. Крім цього, речовини з лушпиння допомагають зменшувати тиск, полегшують роботу судин та серця.
Оскільки складно уявити вживання часникового лушпиння в чистому вигляді, турецькі медики дали дієві поради щодо способів його застосування. Його можна варити у воді, яка потім стане основою для бульйонів та різних соусів. Ще один варіант – висушити та подрібнити неїстівні частини часнику, а потім застосовувати їх як ароматну приправу для других страв.
Також відвар часнику корисний для зовнішнього застосування. Дубильні речовини, що містяться у його складі здатні повертати шкірі тонус і знімати запалення. При цьому, варто пам’ятати про те, що запах такого зілля виходить приємним не для всіх.