Догори
Дати відгук

Лікарі пояснили, які 5 продуктів захистять від раку, зміцнять серце та підлікують шлунок

Американські медики радять їх вживати щодня, але не перебільшувати їх вміст у стравах.

2 хв на прочитання19 Квітня 2021, 06:55
Які 5 продуктів захистять від раку, зміцнять серце та підлікують шлунок Які 5 продуктів захистять від раку, зміцнять серце та підлікують шлунок
Поділитись:

Є продукти, які здатні не тільки підтримувати наше здоров'я, а й можуть захистити від небезпечних хвороб. Це стверджують американські лікарі з Медичного центру Джона Хопкінса. Вони вважають, що такі властивості мають 5 спецій. Медики радять їх вживати щодня, але не перебільшувати їх вміст у стравах. Повідомляє hopkinsmedicine.org.

Кориця знижує рівень цукру в крові. Вона корисна для діабетиків і осіб з підвищеним рівнем цукру в крові, оскільки надає солодкість їжі без додавання в неї цукру. Також кориця корисна для серця, вона знижує рівень холестерину і тригліцеридів. Це не заміна ліків проти діабету, але непоганий різновид додаткових лікувальних засобів.

Куркума бореться із запаленням. В індійських блюдах століттями використовується куркума для приготування карі. Дана спеція стала дуже популярною за рахунок здатності зменшувати рівень запалень — частої причини дискомфорту і хворобливих відчуттів. Головним компонентом спеції є куркумін, здатний впливати на запальні процеси в головному мозку, пов'язані зі старечим недоумством і депресією. Також куркумін ефективний для зменшення болю при артриті та запобігає розвитку кількох видів онкології.

Імбир допомагає при нудоті. Тропічна рослина тисячоліттями застосовується в азійських культурах для лікування розладів шлунка, діареї та нудоти. Імбир знижує симптоми нудоти, пов'язані з вагітністю, а також допомагає позбутися від проблеми зі шлунком після хірургічних операцій. Імбир ефективний при боротьбі з нудотою після хімієтерапії в комбінації зі специфічними ліками.

Часник зміцнює серце. Ще наші бабусі використовували часник, як профілактичний засіб від застуди, але мало хто знає про те, що він ефективно бореться з атеросклерозом артерій. Фактори ризику атеросклерозу — куріння і гіпертонія. Звуження артерій загрожує інфарктами та інсультами, а часник допомагає ці судини очищувати від "шкідливого" холестерину.

Каєнський перець проти болю. Пекучий перець, популярний в кухнях народів Південно-Західної Америки й Мексики. Він містить капсаїцин, що знижує кількість больових сигналів, що йдуть у мозок. Ефективний при болі від артриту і невропатії, викликаної діабетом. Крем на основі капсаїцину можна наносити безпосередньо на суглоби та м'язи — він зніме основний біль.

Нагадаємо, медики пояснили, який спосіб приготування їжі зберігає найбільше вітамінів та корисніший для здоров'я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Знижує цукор у крові Холестерин Корисний фрукт
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитання44 хвилини тому
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Стоматологія по-простому»
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитання2 години тому
Пандемія Поширення пташиного грипу H5N1 Хвороби
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання3 години тому
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання4 години тому
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання11 годин тому
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання11 годин тому
Закарпатські медики дорогою до лікарні запустили серце пацієнту
2 хв на прочитанняВчора