Лікарі назвали найшкідливіші приправи на нашій кухні

2 хв на прочитання27 Липня 2021, 23:49
Фото: UAEU

Майже усі вони є у нас вдома.

Для підсилення смаку і додання стравам неповторного аромату багато з нас користуються приправами. Не всі вони приносять користь здоров'ю, кажуть лікарі Про це пише storinka.com.ua.

На першому місці опинилася сіль. Незважаючи на те, що наша кров не може існувати без натрію - головного компонента солі. Слід знати, що для нормальної життєдіяльності організму досить солі, яка міститься в самих продуктах.

До того ж зловживання сіллю призводить до зайвого навантаження на нирки, сприяє розвитку хвороб судин, гіпертонії.

Цукор. Він також потрапив до "чорного" списку. Цукор дає швидко енергію, зловживання ним призводить до порушення обмінних процесів в організмі, що призводять до проблем з серцем, ендокринною системою, зубами. Цілком достатня кількість глюкози містять практично всі овочі і фрукти.

Особливо популярний став на нашій кухні соус барбекю, який вживається як маринад, і як цілком самостійне блюдо. Експерти наполягають в обмеженні або повному відмову від даного соусу через надмірну кількість в ньому солі, цукру, кукурудзяного сиропу і підсилювачів смаку. Даний соус створює значне навантаження на печінку, підшлункову залозу, серце і нирки.

Соус шрірача. У категорію шкідливих приправ цей соус потрапив через надмірну кількість солі, що міститься в даному продукті.

Ще одна популярна приправа - соєвий соус, є не бажаним «гостем» на нашій кухні. І знову причиною відмови від цього соусу стало великий вміст в ньому солі. Так само експертами виявлено незначний вміст в соєвому соусі алкоголю - всього 2%, але цього виявилося достатньо, щоб завдати шкоди людям, яким спиртне протипоказано.

Нагадаємо, що лікар розповідає, як спалити жир за допомогою хрону.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: