Догори
Дати відгук

Лікар розповідає, як спалити жир за допомогою хрону

Цей «братик» броколі також має антиоксидантну дію та полегшує травлення.

2 хв на прочитання08 Липня 2021, 07:08
Хрін Хрін
Поділитись:

Білоруський лікар Андрій Біловешкін, к. м. н., автор і ведучий навчальних семінарів із ресурсів здоров'я, розповів, як зробити броколі смачнішим і кориснішим. Для цього лікар радить додати до броколі хрін — цей «братик» броколі належить до тієї самої родини хрестоцвітих і містить велику кількість речовини глікозилату синігрину (як і чорна (не біла!) гірчиця).

Синігрин легко піддається гідролізу з утворенням так званої алілгірчичної олії (2%-й спиртовий розчин цієї олії використовують для розтирань у разі ревматизму та радикуліту, йому ж зобов'язані своєю дією гірчичники, а в харчових продуктах алілгірчична олія використовується як харчовий додаток, консервант і антиокислювач — ред.).

«Правда, в хроні концентрація алілгірчичної олії на порядок вища», — додає Андрій Біловешкін.

Лікар розповідає, що синігрин має антиоксидантну дію, а також стимулює виділення жовчі, полегшуючи травлення. Відомий хрін і як природний жироспалювач.

«Спеції та приправи — це важливе доповнення до харчування. Імбир, звичайно, це добре, але можна додати свіжий смачний хрін. А якщо ви купите його цілісним коренем, то його легко натерти на тертці та додавати куди завгодно — буде смачніше та корисніше. Скажімо, традиційний народний рецепт — суміш тертих хріну та яблук, як закуска до риби. Або більш простий і ядрений рецепт соусу під назвою «хріновина»: змішані в блендері помідори, хрін і часник із гірчицею», — радить Андрій Біловешкін.

Також лікар розповів, як можна зберегти молодість за допомогою морозива.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.