Догори
Дати відгук

Лікарі назвали найкориснішу кашу для жінок, яку потрібно їсти якомога частіше

Нутриціологиня розповіла, наскільки корисні деякі каші.

3 хв на прочитання15 Грудня 2023, 06:50
Найкорисніша для здоров’я крупа Найкорисніша для здоров’я крупа
Поділитись:

Яка каша найкорисніша для здоров’я організму, особливо для жінок, а яку їсти не варто – лікарі дали відповідь.

Нутриціологиня Керрі Торренс розповіла для ВВС, наскільки корисні деякі каші, які ми їмо щодня.

Чим корисна гречка

Згідно з результатами досліджень учених, гречку вважають найкориснішою для здоров’я людини. Серед крупів, які містять антиоксиданти, вона посідає перше місце. Також гречка не містить глютену, який викликає сильну алергічну реакцію. В складі крупів дуже багато клітковини, складних вуглеводів, вітамінів, міститься фолієва й пантотенова кислоти, які корисні для попередження серцевих захворювань.

Гречка з-поміж інших продуктів харчування на першому місці за вмістом D-хіроінозитолу. Це речовина, яка нормалізує рівень цукру в крові. Тому гречана каша дуже корисна для тих, хто має захворювання на діабет. Цю крупу треба вживати жінкам, оскільки антиоксиданти забезпечують належну роботу яєчників і баланс жіночих статевих гормонів. Тому Керрі Торренс вважає гречку найкориснішою для жінок.

Зелена гречка найкорисніша з-поміж усіх круп, оскільки в ній зберігається максимальна кількість поживних речовин. Ми звикли вживати обсмажену гречку, яка також дуже багата вітамінами. Крупа дуже корисна через високий вміст заліза й білка.

Яка користь вівсянки для здоров’я

Тут варто підкреслити, що найкорисніша вівсянка не швидкого приготування, бо вона неодноразово піддавалася термічному обробленню, а саме з цільних зерен, яку потрібно варити. Лікарі взагалі не радять вживати вівсянку швидкого приготування, оскільки вона може бути шкідливою для здоров’я.

Що ж такого корисного у вівсянці, за що її так люблять у всьому світі? Вівсяне зерно багате на вміст вітамінів, клітковини, мікроелементів, заліза та антиоксидантів. Вівсянка має низький глікемічний індекс, тому дуже корисна для крові та стрункої фігури. Бета-глюкан, що міститься у вівсі, нормалізує рівень холестерину і знижує ризик захворювання серцево-судинної системи. Також вівсяна каша дуже корисна для кишківника, оскільки сприяє зростанню корисної мікрофлори в ньому. Також вона дає відчуття насичення протягом тривалого часу.

Якщо бажаєте отримати максимальну користь зранку, тоді лікарі рекомендують на сніданок їсти вівсянку, вона запускає травні процеси, покращує здоров’я печінки й кишківника. Також забезпечує стабільно ефективну роботу щитовидної залози.

Чим корисна перловка

Перлова крупа також дуже багата на бета-глюкан, тому корисна для метаболізму та забезпечує тривалу насиченість їжею. У цій крупі міститься дуже багато вітамінів В і К, які необхідні для нормальної роботи серця й судин. Цю кашу вважають найкориснішою для серця. Якщо її вживати регулярно, знизиться ризик утворення тромбів і холестеринових бляшок. Перловка також дуже багата на харчові волокна. Вона довго перетравлюється організмом, тому на тривалий термін насичує, водночас не підвищуючи рівня цукру в крові.

Найшкідливішою вважають манну кашу, від якої немає жодної користі, а от зайвих кілограмів до вашої фігури вона може додати.  

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото ілюстративне
День біологічного годинника: експерт розповідає, як правильно «виставити час»
4 хв на прочитання44 хвилини тому
Знижує тиск і вагу Корисні продукти Схуднення
Знижує тиск і вагу: названо дешевий продукт, який потрібно вживати щодня
1 хв на прочитаннягодина тому
Очищає кров Корисні продукти Холестерин
Є в кожному холодильнику: експерти назвали продукти, що очищають кров
1 хв на прочитанняВчора
 ГРВІ Грип та Коронавірус Статистика захворювань
За минулий тиждень на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 117 937 українців, більшість — діти
1 хв на прочитанняВчора
5 продуктів, які допоможуть позбутися хропіння
2 хв на прочитання26 Квітня 2024
Тепер офіційно: використання смартфонів не призводить до раку мозку — ВООЗ
2 хв на прочитання26 Квітня 2024
У Британії вперше у світі тестують на людях препарат, що може вилікувати рак шкіри
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
2 хв на прочитання26 Квітня 2024