Догори
Дати відгук

Лікарі назвали ідеальні продукти для захисту судин

Один із таких продуктів — часник

2 хв на прочитання24 Серпня 2022, 08:11
Поділитись:

Судини старіють разом із організмом, у зв'язку з чим зростає ризик інфаркту та інсульту. Щоб чинити опір цьому процесу, включіть у раціон харчування продукти, що захищають судини від вікових руйнувань.

У міру старіння знижується еластичність судинних тканин, а на їх стінках стає більше бляшок холестерину, що ускладнює процес проходження крові і згущує її. Однак є цілком доступні продукти, які допомагають організму не піддавалися негативним змінам.

Риба. Сьомга, тунець, палтус, сардина, оселедець і скумбрія - це ідеальні захисники судин від "поганого" холестерину. Потужну протизапальну дію дають поліненасичені жирні кислоти омега-3, що містяться в них. Медики рекомендують вживати рибу двічі на тиждень.

Часник. Цей овоч ефективний у зниженні рівня холестерину в крові, а також розріджує кров і нормалізує артеріальний тиск. Часник має виражену протизапальну та антисклеротичну дію.

Буряк.Захищає судини від втрати еластичності, знижує запалення, надає ефект профілактики гіпертонії.

Гарбуз. Ідеальний для зміцнення стінок судин, запобігання холестериновим скупченням у них. Насіння гарбуза забезпечує організм цинком і L-аргініном, дуже корисним для серця.

Куркума. Містить терпени і фітостерол, які борються із запаленням, знижують холестерин та цукор у крові, підтримують гормональний фон та захищають від старечого недоумства. Куркума робить серце витривалішим.

Цибуля. Регулярне вживання цибулі дозволяє знизити рівень холестерину, зменшити запальну реакцію на внутрішній оболонці судин, перешкоджає формуванню кров'яних згустків, що загрожують стати тромбами.

Селера. Насичений калієм та магнієм, він зміцнює серцевий м'яз, позбавляє набряклості та зменшує артеріальний тиск на стінки судин.

Імбир. Завдяки споживанню імбиру кров стає менш в'язкою, а судини більш міцними. Також імбир допомагає нормалізувати рівень глюкози у крові.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost