Свіжозаварений чай може нашкодити серцю, печінці та іншим органам, якщо він вживається після того, як простояв 15-20 хвилин. На це просить звернути увагу лікар-дієтолог Олена Соломатіна.
Фахівчиня розповіла про це, посилаючись на дані китайських дослідників. Як ідеться на порталі ukrhealth.ne, шкідливий ефект напою полягає в утворенні плівки, чому сприяють продукти ефірних олій, котрі містяться в чаї.
«Чай, випитий після того, як в ньому утворилася плівка, виявиться для організму джерелом токсинів. Ці речовини можуть розноситися кровотоком по різних органах. У деяких випадках вони "завдають удару печінки і серцю". Плівка містить органічні сполуки, які окислюються при контакті з повітрям. Ця реакція стимулює виникнення патогенної мікрофлори, а якщо в чаї присутній цукор, її формування значно прискорюється», – говорить лікарка.
Соломатіна підкреслює, що чай може нашкодити організму, навіть постоявши не дуже тривалий час. Крім небезпечного впливу на печінку і серце, такий напій може згубно позначатися і на стані шлунка та сприяти виникненню алергії.
Відомо, у Києві можна буде безкоштовно перевірити стан своїх легень.