Догори
Дати відгук

Лікар пояснив, які люди майже не п'яніють та чому

Крім того, є секрети, які допомагають довго бути відносно тверезим

2 хв на прочитання16 Грудня 2020, 19:59
Поділитись:

У печінці людини міститься спеціальний фермент, який відповідає за розщеплення алкоголю. Його кількість задається генетично і впливає на те, як швидко людина п'яніє. Про це розповів терапевт Андрій Роханський одному з українських ЗМІ.

"Є у печінці такий фермент, який називається алкогольдегідрогеназа, яка розщеплює алкоголь у печінці. І ось кількість цього ферменту безпосередньо впливає на досягнення стану алкогольного сп'яніння", - пояснив лікар.

При цьому, кількість ферменту, за словами лікаря, обумовлено генетично і залежить від стандартних налаштувань організму кожної окремої людини.

"У всіх людей різниться, причому, це може залежати навіть від расових особливостей. Наприклад, у монголоїдної раси ферменту цього менше. Представники Південно-Східної Азії, Китаю швидше досягають сп'яніння, адже ступінь проміле у крові швидко зростає. А чим більше ферментів, тим людина може більше випити й довше перебувати на першій стадії сп'яніння — ейфорії, коли вона себе контролює і почуває весело", - зазначив терапевт.

Роханський додав, що в українців кількість цього ферменту для розщеплення алкоголю знаходиться на середній позначці.

"У нас воно середньозважене. Цілком адекватне. А ось ті ж північні народи — у них генетично вже менше цих ферментів у печінці. Вони швидше п'яніють. Це генетично схильна ситуація", - підсумував лікар.

У той же самий час існують секрети, які допоможуть залишатися у стані відносної тверезості, а саме ейфорії, дуже довго, навіть не дивлячись на вроджену кількість печінкових ферментів. 

Так, слід перед вживанням алкоголю підкріпитися. Як закуски ідеально підійдуть м'ясні страви, риба, варена картопля з маслом або салом. 

Не варто і змішувати алкогольні напої. І ні в якому разі не змішуйте його з газованими напоями — вони прискорюють доставку спирту у мозок.

А головне правило — це розтягувати задоволення і пити по одній порції улюбленого алкоголю на годину. 

Нагадаємо, вчені знайшли простий спосіб, як уникнути серцевої недостатності.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Ризик розвитку раку Шкідливі продукти Поради лікаря
Зросте рівень жиру в крові та ризик розвитку раку: які частини курки краще не їсти
1 хв на прочитання3 години тому
23 квітня Всеукраїнський день психолога Лікування гіпнозом Техніки заспокоєння Дихальні вправи EMDR-терапія
Всеукраїнський день психолога: модний гіпноз, техніки заспокоєння, дихальні вправи, EMDR-терапія
6 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Їжа проти безсоння: продукти, які потрібно їсти на ніч
3 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Профілактика захворювань: регулярні медичні огляди та скринінгові тести для підтримки здоров'я
1 хв на прочитанняВчора
Двох мисливців запідозрили у зараженні пріонною хворобою від оленів
2 хв на прочитанняВчора
Науковці назвали найбільш імовірні причини наступної пандемії, яку очікують найближчим часом
4 хв на прочитанняВчора
Насолодитися ар-деко, стоячи голяка разом з іншими відвідувачами: 10 унікальних лазень з усього світу (ФОТО)
8 хв на прочитанняВчора
«Не худніть так»: 10 порад від лікаря, які дозволять зберегти здоров’я при схудненні
10 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Небезпечні відходи Правила утилізації Міндовкілля
Одна акумуляторна батарея наносить шкоди більше, ніж тисячі тонн відходів від промисловості, — Міндовкілля
3 хв на прочитання59 хвилин тому
Ціни на газ Паливо Український ринок
Ціни на газ для бізнесу в Україні посеред весни зросли до максимуму з листопада
1 хв на прочитаннягодина тому
Бананові булочки до кави Легкий рецепт Смачна Випічка
Ароматні та м’які бананові булочки до кави або чаю: легкий рецепт випічки
1 хв на прочитання2 години тому
Дикі тварини Лисиці Одеса
В Одесі все частіше на вулицях зустрічаються дикі лисиці: як з ними поводитися у випадку зустрічі
2 хв на прочитання4 години тому
Як позбутися запаху котячого туалету: 3 правила та 1 «лайфхак»
3 хв на прочитання5 годин тому
Які поживні речовини зберігаються довше під час консервації, ніж у свіжому продукті
1 хв на прочитання7 годин тому
Сметанне печиво — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання12 годин тому
Клематис Міс Бейтман — чудово виглядає на арках, трійникових конструкціях, балконних ящиках або обрамленнях (ФОТО)
1 хв на прочитання12 годин тому