Догори
Дати відгук

Лікар розповіла, як можуть шкодити здоров’ю молочні продукти

«Молочка» у вигляді сиру, кефіру або йогурту також може завдавати шкоди.

1 хв на прочитання24 Листопада 2022, 21:30
Поділитись:

За словами нутриціолога Світлани Перес, молочні продукти можуть мати високий інсуліновий індекс, і при неправильному вживанні сприяють розвитку інсулінорезистентності.

Фахівець повідомила, що до молочних продуктів іноді зараховують однозначно не корисну і доволі шкідливу їжу – наприклад, глазуровані сирки або маргарин.

“Маргарин – абсолютно марний і шкідливий продукт”, – підкреслила нутриціолог.

Але і «молочка» у вигляді сиру, кефіру або йогурту також може завдавати шкоди. Нутриціолог Перес пояснила, що в таких продуктах через високі дози молочного білка при відсутній клітковині може бути високим інсуліновий індекс.

Нутриціолог попередила також і про небезпеку молока та кисломолочних продуктів.

«Зі швидкими вуглеводами (варенням, джемами, медом, печивом, здобою, солодкими сухофруктами та свіжими фруктами з високим глікемічним індексом – наприклад, бананами чи виноградом) їх краще не поєднувати», – поділилася рекомендацією експерт.

Фахівець зауважила, що у такому поєднанні молочні продукти можуть стимулювати організм виділяти велику кількість інуліну, що підвищує ймовірність розвитку інсулінорезистентності. Для зниження інсулінового навантаження молочних продуктів вона порадила поєднувати їх зі сметаною чи клітковиною.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.