Нутриціолог Анна Мельник прокоментувала для GreenPost теорію про те, що на кількість випадків зараження коронавірусом впливає якість води. Зокрема, ідеться про інформацію у ЗМІ щодо Швеції, яка має незрівнянно кращі коронавірусні показники, ніж Італія. І все це нібито через якість води. Мовляв, у Швеції можна пити воду навіть із туалету, і в цьому й полягає секрет, чому так мало шведів перехворіли на COVID-19.
Анна Мельник вважає, що така теорія має право на існування лише як теорія.
«Якщо їсти багато помідорів, миючи їх у якісній воді, то ви будете почуватися краще, але ви будете почуватися краще навіть якщо не станете мити їх у якісній воді», – пояснює нутриціолог «на пальцях».
Мельник стверджує, що на низький рівень захворюваності на коронавірус серед шведів вода вплинула лише на 7-7,5%.
На думку нутриціолога, Італія потерпіла від коронавірусу більше за Швецію через цілу низку чинників. Серед них введення локдауну і вікову структуру населення.
Вона також звертає увагу на тому, що у Ганновері в душі також тече джерельна вода, але попри це коронавірусні показники Німеччини та Швеції неспівставні.
Є й інша причина, чому якість води в крані не корелює з рівнем захворюваності на COVID-19.
Уся молодь, тверезомисляча, вибирає гарну воду: хтось купив якісний фільтр, хтось вибрав мінеральну, а їжу готує на фільтрованій. Мабуть, відфільтрована вода трішки гірша за ту, що у Швеції в крані, бо там вона більш натуральна», – розповідає Анна Мельник.
Нутриціолог переконує, що ставлення українців до води в крані змінилося: дедалі більше людей розуміє, що вона технічна.
«Взагалі пити воду з крану – це безумство», – говорить лікар про нинішні українські реалії.
Нагадаємо, ми вже писали про те, що водою з крану в Україні навіть посуд мити не можна.