Користь меду для здоров'я давно доведена і перевірена численними дослідженнями. У ньому містяться різні вітаміни та мікроелементи, але в певних випадках його вживання слід обмежити.
Нутриціологиня Сніжана Ворошилова розповіла, кому не можна їсти мед і що в ньому, власне, корисного.
Вона наголосила на високій калорійності продукту, тому тим, хто сидить на дієті або хоче скинути зайві кілограми, про це солодке частування краще забути.
Річ у тім, що в ньому присутні не тільки корисні для організму речовини, а й сахароза, глюкоза та фруктоза. За словами фахівця, окрім потрібних для здоров'я вітамінів ви знайдете 40% фруктози і 40% глюкози.
Тобто, продукт цей, по суті, є цукром, тому під час його вживання важливо враховувати цей фактор.
Але є і хороші новини. Мед збільшує рівень витривалості, особливо під час фізичних навантажень, тому для спортсменів він не заборонений.
Він також добре справляється з безсонням і робить нічний сон спокійним і міцним.
У ньому містяться вітаміни A, B, C, E, K, а також мікроелементи, такі як магній, кальцій, цинк, йод, фосфор та інші.