Догори
Дати відгук

Лікар пояснила, як взагалі не хворіти на ГРВІ

Медик розповіла, чому одні люди постійно хворіють на застуду, а інші ні

1 хв на прочитання12 Грудня 2020, 06:55
Поділитись:

Застуда або звичайне ГРВІ пов'язано з індивідуальною сприйнятливістю до інфекцій та імунітету людського організму. Про це розповіла оториноларинголог Анна Колеснікова. Крім того, вона пояснила, чому хтось застуджується, а хтось — ні.

«Якщо ви колись зустрічалися зі збудником, то, швидше за все, у вас залишилися антитіла, які будуть вас захищати й ви саме не цей вид вірусу не захворієте», - повідомила лікар.

Також на захворювання ГРВІ впливає тривалість контакту людини з хворим. Крім цього — гігієна. Ще одна обставина — можливість отримувати свіже повітря. Тривале знаходження в приміщенні з поганою вентиляцією негативно відбивається на імунітеті.

«Чим частіше і довше людина буде провітрювати приміщення, тим менше в будинку залишиться вірусів і бактерій», - пояснила Колеснікова.

Крім цього, на схильність організму до інфекцій та вірусів впливає стан нервової системи. Постійне нервове напруження, схильність сильно нервувати з найменшого приводу збільшують ризик захворіти.

«Тривалий стрес призводить до великого вироблення кортизолу, який знижує наші захисні сили. Швидше за інших підхоплюють застуду і довше хворіють ті, хто багато нервує. Своєю чергою, хороша спортивна форма укупі з регулярною фізичною активністю знижує ймовірність інфекції практично в 50 разів», - розповіла медик.

За матеріалом medikforum.

Нагадаємо, медики назвали ТОП-5 джерел хвороб бронхів та легень, які є в кожному будинку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я