Догори
Дати відгук

Медики назвали ТОП-5 джерел хвороб бронхів та легень, які є в кожному будинку

Небезпека зачаїлася там, де її не чекали

2 хв на прочитання11 Грудня 2020, 14:45
Поділитись:

Є предмети інтер'єру, які можуть бути небезпечними для здоров'я людини через те, що вони є джерелом забруднення повітря в приміщенні. Потрібно розуміти: якість повітря в приміщеннях має серйозне значення під час епідемії ковід, адже вона впливає на стан органів дихання та інших систем організму. Повідомляє iqair.

«Рівень забруднення всередині приміщень може бути у 2-5 разів більше ніж на відкритому повітрі. Вдихання такого повітря може викликати ряд проблем зі здоров'ям від задишки, бронхіту, астми до сердцево-судинних захворювань», - пише видання.

Обрати якісний очищувач та зволожувач повітря ви можете тут.

Медики назвали п'ять несподіваних джерел забруднення повітря в приміщеннях.

Кухня. Є основним джерелом забруднення повітря в приміщенні. Посуд з тефлоновим покриттям, неправильно встановлена плита або вентиляція може виділяти отруєні гази та хімічні речовини. Значущі концентрації цих хімікатів та газу провокують нудоту, головний біль та проблеми з диханням.

Третинне куріння. У приміщенні, де раніше палили, будь-які поверхні всмоктують залишки диму — нікотин, тютюнові смоли, канцерогени. Вони осідають на стінах, меблях, одязі та білизні. Якщо ви не курите, але палять ваші сусіди, ви стаєте жертвою третинного куріння, адже частка диму від цигарок циркулює по всьому багатоквартирному будинку через систему вентиляції.

Пофарбовані поверхні. Більшість фарб, що використовуються для фарбування у приміщеннях, містять ЛОС — летючі органічні з'єднання. Отруєні хімічні речовини можуть забруднювати повітря доки фарба ще волога, вони також осідають на різних поверхнях. 

Килими. Незалежно від того, новий килим або старий, він неочікувано для вас може виявитися потужним джерелом забруднення повітря в оселі. Тканина нового килиму, його нутрощі та клей виділяють потенційно отруєні гази, тоді як старий, як магніт притягує до себе усі алергени — пилові кліщі, лупу домашніх тварин та плісняву. Вчені помітили, що багато людей скаржаться на головний біль, свербіж шкіри, подразнення очей та горла після того, як змінять килим чи почистять його.

Засоби для прибирання. Миючі засоби підтримують оселю у чистоті, проте хімічні компоненти, присутні в них, виділяють токсичні пари та роблять повітря в приміщенні отруєним для легень. Експерти вважать: чим сильніший запах засобу, тим отруєніший він для бронхів та легень.  

Нагадаємо, лікарі з'ясували, як жіночі гормони впливають на здоров'я та розвиток COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання18 хвилин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитаннягодина тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Зерносховище: вистава про Голодомор
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
1 хв на прочитанняВчора