За словами фахівця, щоб побачити прогрес у зниженні холестерину, зовсім не обов’язково сідати на дієту. Слід лише точково змінити раціон, щоб досягти скорочення рівня «поганого» холестерину.
Один із таких продуктів – вівсяна крупа. Вона багата на клітковину, що знижує кількість холестерину, що засвоюється травною системою. Раніше вчені з’ясували, що споживання 10 г клітковини на день знижує ризик серцевого нападу на 14%.
Ще один корисний продукт – насіння чиа. Було доведено, що вони можуть скоротити ризик розвитку захворювань серця на 16% завдяки омега-3-жирним кислотам. Ці кислоти допомагають підвищити «хороший» холестерин.
За словами лікаря, благотворно діють на судини такі горіхи, як мигдаль, фундук, фісташки та волоський горіх. Ще знизити холестерин можна, якщо регулярно вживати в їжу овочі. Особливо корисні брюссельська та листова капуста, броколі, а також шпинат.
Кардіолог додала, що благотворно діє на серцево-судинну систему кавун. У цій ягоді міститься лікопін, який, крім іншого, знижує рівень «поганого» холестерину.