Лікар назвав яблука ідеальним продуктом для зниження холестерину та оздоровлення судин
Крім того, яблука ефективні для оздоровлення судин у сушеному вигляді.
Вживання яблук підтримує серце, кишечник і навіть талію у добрій формі, констатує відомий британський медик, експерт у галузі харчування доктор Майкл Мослі.
Підвищений холестерин часто називають «тихим убивцею»: він може непомітно завдавати шкоди артеріям, збільшуючи ризик серцевих захворювань та інсульту. Доктор Майкл Мослі повідомив, що у боротьбі з високим рівнем холестерину дуже корисні яблука – звичка регулярно вживати їх може знизити вміст «поганого» ЛПНЩ-холестерину на 23 відсотки.
Доктор Кетрін Бондонно, науковий співробітник Інституту досліджень харчування при Університеті Едіт Коуен у Західній Австралії, підтримала думку лікаря про те, що яблука є ідеальним продуктом для зниження холестерину. Експерт підкреслила, що корисні властивості яблук значною мірою визначаються тим, що їх їдять із шкіркою.
«Яблучна шкірка містить рослинні сполуки флавоноїди, які виробляються рослинами для захисту від стресу та сонячного світла. Флавоноїди можуть принести неймовірну користь серцю, при цьому не втрачають своєї сили, коли ви, наприклад, запікаєте яблука в духовці», – розповіла Кетрін Бондонно.
Крім того, яблука ефективні для оздоровлення судин у сушеному вигляді. Дослідження Університету штату Флорида показало, що люди, які з’їдали близько 75 г сушених яблук на день, змогли знизити рівень «поганого холестерину» на більш ніж 20 відсотків.
Також доктор Мослі повідомив про дослідження за участю 160 жінок середнього віку, що продемонструвало здатність яблук прискорювати втрату ваги.
«З’їдаючи одне-два яблука, ви зможете «відлякати» багато хвороб, адже така звичка допомагає підтримувати у добрій формі ваше серце, кишечник і навіть талію», – резюмував лікар.