Лікар назвав продукт, який урятує від артриту

2 хв на прочитання13 Січня 2024, 06:50

Щоб зменшити біль у суглобах, достатньо двічі на тиждень їсти цей продукт.

Артрит – одна з найпоширеніших хвороб, яку діагностують у людей віком понад 40 років. У страждаючих їм часто виникають болі та запалення в суглобах. Більше того, згодом проблема може погіршитись і викликати необоротне ушкодження суглобових тканин. Саме тому лікарі рекомендують не залишати без уваги перші тривожні дзвіночки та звертатися за медичною допомогою.

Секрет щасливого життя при артриті

Незважаючи на серйозні прояви хвороби, жити відносно спокійно та без болю можна. Але для цього потрібно дотримуватися всіх рекомендацій лікарів, що стосуються лікування та профілактики загострень.

– Важливу роль тут грає готовність людини змінити свій звичний спосіб життя більш здоровий. Доведеться розпрощатися з деякими звичками та потоваришувати з правильним харчуванням, – каже лікар-терапевт Олена Ільїна .

Примітно, що головне побажання, яке адресують своїм пацієнтам усі лікарі, – постаратися знизити вагу. Адже саме через нього йде підвищене навантаження на хворі суглоби. Чим більша вага людини, тим вищі ризики ускладнень.

На думку Олени Ільїної, домогтися тривалої ремісії допоможуть лише три фактори: уміння підтримувати здорову вагу, дотримання рекомендацій щодо застосування лікарських препаратів (не можна порушувати дозування та самостійно змінювати препарати), а також правильне харчування.

Продукт, який урятує від артриту

Нещодавно вчені з'ясували, що знизити ризики ускладнень при артриті та зменшити шанси на його розвиток допоможе лише один продукт – квасоля.

– Для досягнення терапевтичного ефекту важливо їсти квасолю хоча б двічі на тиждень. Але краще – частіше. Клітковина та фітонутрієнти, що містяться у квасолі, допомагають знизити рівень СРБ – індикатора запалення у крові. Крім того, бобові - незамінне джерело корисного рослинного білка, що також корисно для підтримки здоров'я, - нагадує терапевт.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: