Дефіцит магнію в організмі можна подолати, споживаючи продукти, в яких він міститься, зокрема, пшеничні висівки, кунжут. Про це в інтерв’ю Укрінформу зазначила лікар-кардіолог кардіодиспансерного відділення Житомирського обласного медичного консультативно-діагностичного центру Світлана Гаркуша.
«Велика проблема — це відсутність якісних продуктів харчування, магнієвий дефіцит, адже 85 % населення недоотримують продукти харчування з достатньою кількістю магнію», — наголосила Гаркуша.
За словами лікаря, на першому місці за вмістом магнію — пшеничні висівки, на другому — гарбузове насіння, на третьому — насіння кунжуту, гречана каша, какао, горіхи.
Кардіолог додала, що перебіг COVID-19 залежить від стану здоров’я кожної людини. Якщо правильно харчуватися, мати повноцінний сон, уникати стресів, дотримуватися раціонального харчування, то імунна система буде сильнішою у боротьбі з вірусною інфекцією.
Нагадаємо про топ-7 продуктів для зниження рівня холестерину.