Лікар назвала простий спосіб насичення організму магнієм

1 хв на прочитання01 Липня 2021, 23:45
Фото: Magnesium Goods

У 85 % населення — нестача магнію в організмі.

Дефіцит магнію в організмі можна подолати, споживаючи продукти, в яких він міститься, зокрема, пшеничні висівки, кунжут. Про це в інтерв’ю  Укрінформу зазначила лікар-кардіолог кардіодиспансерного відділення Житомирського обласного медичного консультативно-діагностичного центру Світлана Гаркуша.

«Велика проблема — це відсутність якісних продуктів харчування, магнієвий дефіцит, адже 85 % населення недоотримують продукти харчування з достатньою кількістю магнію», — наголосила Гаркуша.

За словами лікаря, на першому місці за вмістом магнію — пшеничні висівки, на другому — гарбузове насіння, на третьому — насіння кунжуту, гречана каша, какао, горіхи.

Кардіолог додала, що перебіг COVID-19 залежить від стану здоров’я кожної людини. Якщо правильно харчуватися, мати повноцінний сон, уникати стресів, дотримуватися раціонального харчування, то імунна система буде сильнішою у боротьбі з вірусною інфекцією.

Нагадаємо про топ-7 продуктів для зниження рівня холестерину. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: