Догори
Дати відгук

Лікар назвала продукт, який нормалізує артеріальний тиск

Багатий на вітаміни зелень може допомогти у відновленні нормального рівня тиску.

2 хв на прочитання04 Липня 2023, 13:40
Поділитись:

Ще недавно на нездужання, пов’язане з перепадами тиску, скаржилися лише люди похилого віку, проте вже сьогодні про неважне самопочуття можуть заявляти і підлітки. Зіткнувшись із такою проблемою, слід якнайшвидше вирушити до лікарні, щоб лікар зміг вчасно призначити правильні медикаменти. Однак далеко не у всіх випадках потрібно вдаватися до лікарських препаратів, адже щоб підвищити чи знизити тиск, потрібно спробувати використовувати нетрадиційні методи лікування, які були відомі ще нашим бабусям та дідусям.

Одним із таких методів є коригування харчування. Існує велика кількість продуктів, здатних нормалізувати тиск, але найефективнішим із них є шпинат.

КЛАДЕЗЬ ВІТАМІНІВ

За словами експерта, шпинат є ідеальним продуктом, що допомагає нормалізувати артеріальний тиск. Трав’яниста рослина — справжнє джерело вітамінів: він містить магній і калій, корисні для людей із серцево-судинними проблемами. Більше того, цей продукт здатний не лише нормалізувати кров’яний тиск, а й розслабити серцеву мускулатуру.

КОРИСНИЙ ДЛЯ КИШКОВОЇ СИСТЕМИ

Лікар підкреслила, що шпинат може бути корисним абсолютно для кожного, але особливо для тих, хто страждає на проблеми з кишечником. Продукт здатний покращити перистальтику кишечника та роботу всього шлунково-кишкового тракту. Також багатий клітковиною та каротиноїдами шпинат є профілактичним засобом запорів.

— Люди, які часто хворіють, шпинат підійде як джерело вітаміну С, який сприяє підтримці імунітету в періоди хвороби. Не забувайте, що у шпинаті багато оксалатів та його вживання для тих, хто має проблеми з нирками, має бути обмеженим, – підсумувала лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.