Лікар-ендокринолог назвала найшкідливіший тип напівфабрикатів
Така продукція відрізняється вмістом високих доз небажаних та шкідливих інгредієнтів
За словами ендокринолога Наталії Кирдянкіної, найшкідливішим видом продуктів-напівфабрикатів є заморожені страви, які потребують лише розігріву чи швидкого варіння.
В інтерв’ю лікаря прозвучало попередження, що «найшкідливішими напівфабрикатами можна вважати заморожені млинці, піцу та пельмені».
Кирдянкіна уточнила, що заморожена продукція відрізняється вмістом високих доз небажаних та шкідливих інгредієнтів, таких як трансжири, дешеві олії, цукор, штучні смакові добавки, сіль.
При регулярному вживанні таких продуктів зростають ризики переїдання, підвищеного рівня глюкози в крові, пошкодження судин, появи зайвої ваги, гіпертонії, надлишку холестерину.
“Напівфабрикати збільшує калорійність раціону, а за рахунок трансжирів майже на третину підвищується ризик розвитку ішемічної хвороби серця”, – додала ендокринолог.
Кирдянкіна рекомендувала не включати напівфабрикати зовсім, або вживати їх в їжу виключно рідко, спостерігаючи за кількістю.