Догори
Дати відгук

Легка і універсальна закуска хоч на свята, хоч на будні: вам знадобиться лише лаваш і консерва

Рулет відрізняється незвичайним смаком і простотою в приготуванні.

2 хв на прочитання19 Вересня 2023, 18:00
Поділитись:

Сьогодні хочемо поділитися незвичайним рецептом рулету з рибними консервами.

Закуска з лаваша та риби

Продукти:

  • Рибні консерви (у мене тунець) – 1 банка (250 г)
  • Лаваш тонкий – 2 шт.
  • Салат айсберг (можна замінити на пекінську капусту) – 100 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 100 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.

Приготування:

Для початку готуємо інгредієнти. 100 грамів сиру потрібно натерти на середній терці.

Порада. Щоб сир легше натирався, попередньо його потрібно потримати хвилин 15 в морозильній камері.

Змащувати лаваш я рекомендую сумішшю сметани, майонезу і часнику. В окрему миску відправте 2 столових ложки майонезу і додайте до нього 3 зубчика пропущеного через прес часнику. Перемішуємо – соус готовий.

100 грамів салату « Айсберг » потрібно порвати на невеликі шматочки. Замість салату « Айсберг » можна використовувати пекінську капусту. Але буде не так ніжно і повітряно. Її потрібно буде порізати.

У чашку викладаємо 250 грамів рибних консервів. Я використовую тунець, але цілком підійде і сайра або інша риба.

До нього додаю протертий сир, і сюди ж потрібно натерти на середній терці 2 варених яйця. Перемішуємо і таким чином отримуємо нашу начинку.

Починаємо начиняти лаваш.

Спочатку його слід змастити часниковим соусом.

Далі викладаємо невеликі шматочки салату « Айсберг » або шматочки пекінської капусти.

Поверх салату викладаємо рибну начинку.

Скручуємо рулет. При цьому потрібно щільно притискати лаваш з начинкою.

Після цього рулет потрібно обернути харчовою плівкою і відправити на пару годин в холодильник. Коли пройде необхідну кількість часу, знімаємо з рулету плівку і нарізаємо його на шматочки. Оптимальна ширина шматочків – 2,5 сантиметра.

Шматочки рулету викладаємо на тарілку. Можна за бажанням прикрасити рулет – зробити смужки з темного соусу або подати рулет з зеленню.

Страва підійде в якості легкої і універсальної закуски хоч на свята, хоч на будні. Її можна взяти з собою на пікнік або просто приготувати для денного перекусу.

Рулет відрізняється незвичайним смаком і простотою в приготуванні. Риба прекрасно поєднується зі смаком сиру і варених яєць, ну а соковитості додає капуста.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Слов'янська ТЕС припинила роботу через обстріл РФ
Слов’янська ТЕС зупинила роботу після 55 днів опалювального сезону
1 хв на прочитання54 хвилини тому
Детальний гороскоп на 11 квітня 2025 року
Гороскоп на 11 квітня 2025: Овнам - натхнення, Близнюкам - читання
5 хв на прочитаннягодина тому
Скандальне відео на Одещині: екс-чиновник проти птахів у нацпарку
Екс-голова райради на Одещині закликав «винищити» птахів у нацпарку, екологи обурені
3 хв на прочитання3 години тому
Підсумки перевірок Держлікслужби за I квартал 2025 року
Держлікслужба відновила перевірки: 8 лікарських засобів заборонено до обігу
2 хв на прочитання4 години тому
На Черкащині через порив каналізації утворилося смердюче болото, нечистоти загрожують Дніпру
3 хв на прочитання5 годин тому
Вчені розкрили ймовірну причину спалаху віспи мавп у 2022 році: це була не мавпа
3 хв на прочитання6 годин тому
Кількість страт у світі сягнула рекордного рівня з 2015 року
2 хв на прочитання7 годин тому
АМПУ оголосила тендер на обслуговування каналу Дунай-Чорне море майже на 78 млн грн
1 хв на прочитання7 годин тому