Серед численних рецептів лечо є такий, за яким огірків навіть більше, ніж власне болгарського перцю.
Інгредієнти:
огірки — 1 кг;
помідори — 0,5 кг;
болгарський перець — 300 г;
цукор — 90 г;
сіль — 40 г;
рослинна олія — 50 г;
оцет 9 % — 50 мл;
часник — 2-3 зубчики.
Приготування.
Помідори подрібнити через м'ясорубку або блендер і вилити в каструлю.
Болгарський перець очистити, помити і нарізати.
У каструлю з томатною масою додати перець, цукор, сіль, рослинну олію і часник, пропущений через прес. Перемішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин.
Висипати огірки, влити оцет, перемішати. Довести до кипіння, потім вогонь зменшити, накрити каструлю кришкою і готувати 5-6 хвилин.
Готове лечо з огірками, помідорами і перцем розлити по гарячих стерилізованих банках і закрутити кришками.
Перевернути банки, укрити чимось теплим і залишити до повного охолодження.
Також ми розповідали про лечо за рецептом 1985 року.