Лечо з огірками за бабусиним рецептом

1 хв на прочитання24 Вересня 2022, 07:38

Готується швидко і смакує чудово.

Серед численних рецептів лечо є такий, за яким огірків навіть більше, ніж власне болгарського перцю.

Інгредієнти:

огірки — 1 кг;

помідори — 0,5 кг;

болгарський перець — 300 г;

цукор — 90 г;

сіль — 40 г;

рослинна олія — 50 г;

оцет 9 % — 50 мл;

часник — 2-3 зубчики.

Приготування.

Помідори подрібнити через м'ясорубку або блендер і вилити в каструлю.

Болгарський перець очистити, помити і нарізати.

У каструлю з томатною масою додати перець, цукор, сіль, рослинну олію і часник, пропущений через прес. Перемішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин.

Висипати огірки, влити оцет, перемішати. Довести до кипіння, потім вогонь зменшити, накрити каструлю кришкою і готувати 5-6 хвилин.

Готове лечо з огірками, помідорами і перцем розлити по гарячих стерилізованих банках і закрутити кришками.

Перевернути банки, укрити чимось теплим і залишити до повного охолодження.

Також ми розповідали про лечо за рецептом 1985 року.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: